24. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: En hædersmand er gået bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: En hædersmand er gået bort
Stevns - 18. oktober 2017 kl. 16:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meddelelsen om Kaj Weng Rasmussens død leder tankerne tilbage på en hædersperson, der helligede sit liv til politik. Kaj udnyttede sit liv til fulde, drev et mønsterfamilielandbrug samtidig med, at han udførte en stor politisk indsats. Kaj nåede faktisk at leve to liv.

Han gik aldrig på kompromis med sin ideologi og sine principper og respekterede demokratiet til fulde. Jeg er taknemmelig for, at jeg nåede at gå i Kajs politiske skole.

Kaj var altid 100 procent forberedt. Det betød respekt omkring ham, og han blev den længst siddende lokalpolitiker i Danmark for hvilket han blandt andet modtog Dannebrogskorset.

Kaj var en del af den historiske udvikling i dansk politik og nåede både at sidde i sogneråd og kommunalbestyrelse gennem to kommunalreformer. Det blev til 51 år og otte måneder. Han sad 25 år i Storstrøms Amtsråd - og i regionsrådet for Sjælland nåede han en periode på fire år.

Det betød, at han var et leksikon i politik og særdeles interessant at lytte til. Hans viden var enorm.

Af hans store interesseområder kunne nævnes mange, men posten i Rødvig Havns bestyrelse var altid snuppet af Kaj - nærmest inden konstitueringen var begyndt.

Kaj elskede at synge. En af hans ynglings salmer var: Nu falmer skoven trindt om land. Kaj døde på en sådan flot efterårsdag.

Æret være Kajs minde.
Mogens Haugaard

borgmester

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk