26. oktober 2021
Prædikestolen og den gotiske dør skal sammen med udendørsarealet ved kirkeruinen i Hæjeruplund sættes i stand for fondsmidler.
Prædikestolen og den gotiske dør skal sammen med udendørsarealet ved kirkeruinen i Hæjeruplund sættes i stand for fondsmidler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionbevilling til kirkeruin i Højerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionbevilling til kirkeruin i Højerup
Stevns - 03. oktober 2017 kl. 12:41
Af Henrik Fisker

Selskabet Højeruplund har modtaget to store bevillinger til at restaurere den gamle kirkeruin - kendt som Højerup gamle kirke. I alt har bestyrelsen for selskabet fået tilsagn om fondsmidler for 2,5 millioner kroner.

- Vi har i flere år arbejdet på at skaffe midler til istandsættelse af den gamle kirkeruin. På generalforsamlingen sidste efterår blev det kaldt en skændsel, at inventaret i kirken står og forfalder, og ifølge den seneste rapport fra den tilsynsførende arkitekt fra Slots- og Kulturstyrelsen er der et betydeligt efterslæb på vedligeholdelsen af bygningsdelene og kirkegårdsmuren. På denne baggrund gik jeg i vinter i gang med at søge fondsmidler til en restaurering, siger selskabets formand Jens Carl Jørgensen.

En ansøgning til Den A.P. Møllerske Støttefond gav to millioner kroner, men der fulgte et forbehold med donationen.

- Fonden har betinget sig, at også det historiske inventar i kirkeruinen samt udearealerne inddrages i projektet. Derfor søgte vi også Augustinusfonden om penge, og den har bevilget 510.000 kroner øremærket til det historiske inventar, dvs. prædikestolen med lydhimmel samt den gotiske fløjdør, siger Jens Carl Jørgensen.

Sidste sommer havde kirken i to uger besøg af Nationalmuseets konservatorer, der lavede en forundersøgelse kirkens gamle kalkmalerier. Denne undersøgelse var ligeledes betalt af Augustinusfonden, men selve arbejdet med at renovere og genopfriske kalkmalerierne er ikke indeholdt i de nye fondsbevillinger.

Selv om Højeruplundselskabet nu har modtaget to store fondsbevillinger, går arbejdet med renoveringen ikke i gang lige med det samme. Det hænger sammen med, at kirken er åben, og at vintermånederne ikke egner sig til formålet.

- Sæsonen går nogenlunde fra maj til oktober-november, så arbejdet med renovering af kirkeruinen og det historiske inventar forventes at kunne gå i gang til næste år, siger Jens Carl Jørgensen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk