19. juli 2019
Mødregruppen blev præsenteret foran premiere-publikummet i Snurretoppen af selveste skaberen af manuskriptet til historien. Christina Sederqvist bor ved Magleby og har taget udgangspunkt i sine erfaringer med de mange forskelligheder, der mellem at bo på landet og i byen. Erfaringer hun i rigt mål har fået siden hun for nogle år tilbage flyttede fra København til Stevns.  Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Mødregruppen blev præsenteret foran premiere-publikummet i Snurretoppen af selveste skaberen af manuskriptet til historien. Christina Sederqvist bor ved Magleby og har taget udgangspunkt i sine erfaringer med de mange forskelligheder, der mellem at bo på landet og i byen. Erfaringer hun i rigt mål har fået siden hun for nogle år tilbage flyttede fra København til Stevns. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manuskriptforfatter: Der havde ikke været en film uden Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manuskriptforfatter: Der havde ikke været en film uden Stevns
Stevns - 23. februar 2019 kl. 05:39
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Store Heddinge: Stevns er udgangspunktet i filmen Mødregruppen - selvom handlingen udspiller sig i landsbyen Korinth på Fyn. Christina Sederqvist, som i næsten fire år har boet på et landsted ved Magleby, var torsdag aften mødt op for at se filmen i Snurretoppen i Store Heddinge sammen med cirka 80 betalende stevnsboer. Det er ganske enkelt hende, der har skrevet manuskriptet til Mødregruppen på opfordring fra Peter Aalbæk og filmselskabet Zentropa.

Velkommen
Claus Schnack fra Snurretoppen bød filmens bagkvinde velkommen med ordene:

- Du siger selv, at du flyttede hertil for få år siden. Jeg flyttede hertil for 40 år siden, og jeg er ikke kommet videre.

Det tog Christina Sederqvist straks op med ordene:

- Jamen hele hemmelighed bag filmen, der er stedet her. Selvom handlingen udspiller sig på Fyn, så ved vi godt alle sammen, når vi nu ser filmen sammen om lidt, at det er her den reelt foregår. Og var det ikke for Stevns, så var der ikke blevet nogen film. Det er her jeg har hentet min inspiration fra al den hjertevarme, alle har mødt mig med, siden jeg flyttede hertil, lød det fra manuskriptforfatteren.

Hun kom selv tilflyttende fra hovedstaden.

- Jeg rullede ofte med øjnene og sagde hvad fuck er nu det for noget, da jeg eksempelvis så hvor meget lort, der var stablet op på naboens gårdsplads. Men det er jo fordi, han er alt for sød til at sige nej, når hans naboer - som mig - kommer og beder om hjælp om alt muligt. Så står han klar. Det er simpelthen så fantastisk, sagde Christina Sederqvist, der indimellem er blevet ringet op af venner fra Købehavn, der lige »var i nærheden«:

- Så ringer de og siger: »jeg står her på Møns Klint, giver du en kop kaffe«. Ja gu' giver jeg en kop kaffe, men der er fa'me langt fra Møn til Stevns. Sådan er vi så forskellige, men jeg er ved at vænne mit til det.

Forskelligheder
Forskelligheden mellem land og by kom også til udtryk i går, hvor Christinas kat var blevet dårlig og hun ville køre den til dyrlægen. Det fortalte hun til én af sine naboer.

- Og jeg kunne da godt fornemme overraskelsen, at han inderst inde tænkte, at den skulle da bare have en ordentlig én med bagsiden af en spade, så var den fikset. Ja, vi har alle forskellige måder at håndtere tingene på. Men vi er i et fællesskab, og vi er tvunget til at få det til at fungere. Det er jo lidt det samme med de her mødregrupper. Det eneste, man sådan set har tilfælles, når man bliver sat sammen, det er, at alle har »spyttet« en unge ud for sådan cirka en måned siden. Og derfra skal man bare få det til at fungere, lød det fra Christina Sederqvist, der selv stadig ser de andre kvinder i den mødregruppe hun selv blev placeret i for 22 år siden:

- Jeg havde ikke nogen venner dengang, der havde børn. Og så finder man jo ud af, at man godt kan dyrke fællesskabet til trods for store forskelle.

Se filmen med et smil
Manuskriptforfatteren håber, at alle der går ind og ser Mødregruppen, mærker, at det er en feel good-komedie og går ud fra biografen igen med et smil på læben, så man kan komme hinanden lidt mere ved.

Ud over i torsdags bliver filmen vist i Snurretoppen i aften, lørdag 23. februar klokken 19.30. Derudover spiller den også 28. februar samt 8. og 14. marts. Man kan se spilletider samt bestille og købe billet på snurretoppen.net.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk