19. oktober 2019
Sådan er oversigtsforholdene ved Hårlevvejen nummer 16.
gallery icon

Se billedserie

Sådan er oversigtsforholdene ved Hårlevvejen nummer 16.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangelfuld skolevejs-rapport viser en forkert uheldsstatistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangelfuld skolevejs-rapport viser en forkert uheldsstatistik
Stevns - 27. september 2018 kl. 06:30
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et trafikuheld uden personskade. Det er alt, hvad der er sket på Hårlevvejen mellem Endeslev og Hårlev i perioden 2012 til 2016. I hvert fald, hvis man skal tro det 33 sider lange notat, som konsulenterne fra Cowi har udarbejdet for at Stevns Kommune i bestræbelserne på at finde frem til de farlige skoleveje inden for kommunen.

arrow Læs også: Striber på vejen i stedet for cykelsti fra Hårlev til Endeslev

Den næsten ikke eksisterende uheldskvote på Hårlevvejen undrede i den grad her på redaktionen, og et tilbageblik i avisens arkiver fra den pågældende periode viser da også et helt andet billede af virkeligheden.

Uden at et voldsomt uheld i mandags lige ud for nummer 16 regnes med, så finder vi frem til, at der har været fire uheld og ulykker, hvor politiet har været involveret, og som avisen derfor har skrevet om.

Den første som ikke er beskrevet tilbage fra december 2012 er endda en ret så alvorlig ulykke, hvor en hel familie er involveret med forældre og to børn. Her flyves moderen til Rigshospitalet, mens resten af familien bliver kørt til Køge Sygehus.

Det er Lars Ellegaard Jørgensen fra vejmyndigheden i Stevns Kommunes, der har bestilt det omtalte notat hos Cowi, og hvor uheldsstatistikken på de stevnske veje i perioden 2012-2016 fremgår som et kortbilag. DAGBLADET har forelagt ham ovenstående.

- Jeg bliver da lidt bekymret, hvis disse uheld og ulykker ikke er regnet med. Det bliver vi nødt til at få kigget ned i, da vi selvfølgelig skal basere vores viden på de rigtige oplysninger, siger han til DAGBLADET.

Han forklarer, at Cowis kort er baseret på oplysninger i en database med data, som de har fået stillet til rådighed af Stevns Kommune. Disse data har Stevns Kommune adgang til igennem politiet, som er dem, der registrerer uheld og ulykker.

Carsten Henrichsen er én af to politiassistenter på Midt- og Vestsjællands Politis Vejteknisk kontor. Han har arbejdet med området i over fem år for hele politikredsen, og han er udmærket klar over, at spørgsmålet om skoleveje kan dele vandene - ikke kun på Stevns, men også i de andre kommuner.

Han har umiddelbart ikke nogen forklaring på, hvorfor ovenstående ulykker ikke er blevet registreret politiets database.

- Jeg kan ikke svare dig på det ud over, at der kan være skrevet nogle unøjagtigheder ned under selve i registreringen. Det er jo blot en stavefejl i et vejnavn eller en registrering på en sidevej i stedet for hovedvejen, der kan være årsagen. Men jeg må være dig svar skyldig, siger han til DAGBLADET.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge onsdag 26. september

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Endnu et uheld på Hårlevvejen
22. januar 2019 kl. 12:29 Opdateret: kl. 13:39
arrow Nyt uheld på Hårlevvejen registreret hos politiet
18. januar 2019 kl. 12:39 Opdateret: kl. 12:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk