26. juni 2019
Der skal laves en lokalplan for lystbådehavnen, der blandt andet skal laves for at aflyse en servitut, der i øjeblikket forhindrer andre end Café Marina at sælge mad og is på havnen. Arkivfoto
Der skal laves en lokalplan for lystbådehavnen, der blandt andet skal laves for at aflyse en servitut, der i øjeblikket forhindrer andre end Café Marina at sælge mad og is på havnen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lystbådehavnen i Rødvig skal udvikles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lystbådehavnen i Rødvig skal udvikles
Stevns - 19. januar 2019 kl. 06:22
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det tidligere turistbureau på Havnevej 21 og den tidligere thai-restaurant på Havnepladsen er to af de bygninger, som indgår i arbejdet med at få udarbejdet en ny lokalplan for hele lystbådehavnen.

Blandt andet ejerne af Café Algade meldt ud, at de forventer at åbne café i bygningen på Havnepladsen 2, og i den sammenhæng ligger der nogle gamle servitutter på ejendommen, som står til at blive ophævet i en ny lokalplan.

Hvis det ikke sker, så vil det være svært at åbne café og restauration i stueetagen af ejendommen på vilkår, der er konkurrencedygtige med andre beværtninger på havnen.

Lokalplanen aflyser således en servitut tinglyst 27. september 1979, som gør, at man på de nuværende vilkår ikke kan sælge mad og is med videre fra de matrikler, der er omfattet af lokalplanen.

Servitutten giver i øjeblikket Café Marina eneret til salg af tilberedt mad og is.

- En servitut af den art er i strid med Stevns Kommunes ønsker for Rødvig Havns fremtidige udvikling som turismedestination og én af perlerne i tilknytning til Stevns Klint og verdensarven. Ud over dette er formålet med udarbejdelse af en ny lokalplan at understøtte udviklingen af lystbådehavnen som et attraktiv område, siger Flemming Petersen, der er formand for Plan- og Miljø- og Teknikudvalget i Stevns Kommune.

Havneområdet i Rødvig er således det sted, hvor de fleste turister begynder eller ender deres besøg op Stevns. Desuden er området en attraktion for beboere og de mange sommerhusgæster i området.

Aflysningen af servitutten sker i henhold til planloven (LBK nr. 287 af 16/04/2018) paragraf 15, stk. 2 nr. 20.

Det forventes ikke at være nødvendigt at ekspropriere. Det sikres dog i lokalplanen, at der fastsættes bestemmelse, som kan danne grundlag for en ekspropriation, såfremt det mod forventning skulle vise sig nødvendigt.

Derudover skal lokalplanen give mulighed for at der kan afholdes diverse events og arrangementer på de offentlige kajarealer samt sikre den fremtidige anvendelse ejendommen Havnevej 21, der er det tidligere tuirstbureau, hvor Stevns Watersports nu holder til.

- Havnen i Rødvig er byens største kvalitet og understøtter både bosætning, turisme og fritidsinteresser. Havnen er én af perlerne på snoren i verdensarvsformidlingen og en central turistattraktion på Stevns. Området omkring Rødvig huser desuden mange af kommunens sommerhusgæster. Udviklingen af lystbådehavnen er derfor afgørende for Stevns Kommunes turisme-strategiske arbejde og for Rødvig som attraktiv sommer- og bosætningsby, lyder det fra Flemming Petersen.

På tirsdag er der inviteret til møde blandt områdets interessenter. Til interessentmødet påtænkes at invitere Stevns Erhvervsråd, ejer af ejendommen Havnepladsen 2, Rødvig Borgerforening, Rødvig Fiskerihavn, ejer af Café Marina, ejer af Rødvig Fisk, ejer af Rødvig Kro, Galleristrædet samt naboer til lokalplanområdet.

Senere vil der så blive inviteret til et egentligt borgermøde i forbindelse med, at lokalplanforslaget bliver lagt frem. Dette forventes at blive afholdt 26. februar i henhold til den fremlagte tidsplan, hvor den endelige godkendelse af lokalplanen forventes at kunne finde sted på Kommunalbestyrelsens møde torsdag 23. maj.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk