23. juli 2019
Merete Hansen har valgt dette billede fra sit atelier til at præsentere sig i årets Corner-udstillingskatalog. Foto: Thomas Olsen
Merete Hansen har valgt dette billede fra sit atelier til at præsentere sig i årets Corner-udstillingskatalog. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale kunstnere på årets Corner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale kunstnere på årets Corner
Stevns - 16. januar 2019 kl. 13:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På lørdag 19. januar er der atter fernisering på årets Corner-udstilling - det foregår igen i år på Sophienholm ved Kongens Lyngby.

Stevns er i 2019 repræsenteret ved alle sine tre medlemmer af sammenslutningen. Det drejer sig om Knud Odde med rødder i Rødvig, Elisabeth Bergsøe med bopæl i Arnøje og Merete Hansen, der bor i Store Heddinge. Sådan har det været i en årrække, men sidste år havde de to førstnævnte valgt at tage en pause, så Merete Hansen var eneste udstiller fra Stevns på Corner i 2018.

Knud Odde bidrager med ni værker i alt: et træsnit uden ramme kaldet Ørkenfædre, fem værker på papir med ramme, syrefri montering og museumsglas, to oliemalerier på lærred samt et stykke keramik, der har fået titlen: Kronprinsesse.

Elisabeth Bergsøe har syv »billeder med farveovergange i lys« med på udstillingen. De fleste af dem er i stort format - 150 gange 58 centimeter lærred - og er, ifølge hendes præsentation i udstillingskataloget, »generelt svært tilgængelige i al deres enkelhed«. Meningen er »at formidle disse syns oplevelser, der er inspiration i sig selv, og lige så vigtigt er det ved hjælp af syns oplevelsernes bearbejdning at fortælle omverdenen om livets store spørgsmål«.

Så er Merete Hansen umiddelbart lettere at fortolke. Hun bidrager med flere velkendte motiver fra bl.a. Rødvig Havn, som er én af hendes yndlingslokaliteter. Vi får også en variant af Damen fra Avignon, som tidligere har været på Corner - alt sammen olie på lærred. Men Merete Hansen har også ét af sine kendte løgbilleder med på udstilling - som olie på papir.

Årets Corner-udstilling har bidrag af 34 udøvende kunstnere, heraf én mindeudstilling, foruden tre gæsteudstillere. Udstillingen er åben tirsdag-søndag kl. 11-17, torsdag til kl. 19. Sidste dag er søndag 17. februar. Der er offentlig rundvisning søndag 27. januar og søndag 10. februar kl. 15.00.

På åbningsdagen på lørdag er der trompetfanfare og åbningstaler ved Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani og forfatter Knud Romer. Kl. 16.30 er der koncert ved Hola Ghost.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk