6. marts 2021
Fra venstre er det Per B. Jensen fra Stevns Brands Fond samt Rikke Bindslev og Finn Holm Nielsen, begge fra Lille Heddinge Forsamlingshus? bestyrelse. Det gamle loft i den store sal er allerede pillet ned, og Troldtekt-plader og stilladser står klar. Foto: Rikke Michael Hansen
Fra venstre er det Per B. Jensen fra Stevns Brands Fond samt Rikke Bindslev og Finn Holm Nielsen, begge fra Lille Heddinge Forsamlingshus? bestyrelse. Det gamle loft i den store sal er allerede pillet ned, og Troldtekt-plader og stilladser står klar. Foto: Rikke Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livlig aktivitet i et coronalukket forsamlingshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livlig aktivitet i et coronalukket forsamlingshus
Stevns - 23. februar 2021 kl. 06:08
Af Rikke Michael Hansen

Ligesom mange andre steder i samfundet har forsamlingshusene det seneste års tid været ramt af coronakrisen, som har lagt noget af en dæmper på aktiviteterne, og de hyggelige samlingssteder for landsbyborgere og private familiefester har i lange perioder været lukket.

Nedlukningen har dog ikke sendt bestyrelsen i Lille Heddinge Forsamlingshus på ferie på ubestemt tid. I stedet har den aktive bestyrelse sammen med en håndfuld andre frivillige fra landsbyen siden årsskiftet haft travlt med adskillige gør det selv-projekter - naturligvis med respekt for forsamlingsforbuddet på maksimalt fem personer ad gangen.

Allerede for knap et år siden kunne forsamlingshusets formand: Rikke Bindslev præsentere en lang to do-liste med nødvendige reparationer og vedligeholdelsesarbejder. Flere af punkterne på listen var dog hakket af, og nu et år senere er flere nye flueben på listen noteret. Heriblandt har adskillige vægge og trælofter fået et frisk lag hvid maling, i køkkenet er kommet nye køleskabe, el og kontakter er blevet skiftet ud, og flere nye stålplader som vægbeklædning er på vej.

Flere af udendørsområderne har ligeledes fået en overhaling med bl.a. motorsav og hækkesaks, og nye plantekasser er sat op.

Imponeret over indsatsen
Men det hele koster penge, og derfor kom det som en glædelig overraskelse, da forsamlingshusets bestyrelse kort før jul fik et glædeligt tilsagn fra Stevns Brand Fond, der imødekom en ansøgning om tilskud til nye lofter i de to sale.

- I sensommeren sidste år blev jeg kontaktet af en meget ambitiøs formand: Rikke Bindslev. Jeg er imponeret over, hvor meget bestyrelsen og de andre frivillige har lavet ved huset, siger formanden for Stevns Brands Fond: Per B. Jensen, der sammen med sin bestyrelse hurtigt enedes om at hjælpe med hele projektbeløbet på 169.000 kroner.

For nogle af pengene er der købt et passende antal akustikplader af mærket: Troldtekt, som er leveret og nu ligger klar til opsætning. Frivillige har allerede pillet det gamle loft ned i den store sal, og stilladser står ligeledes klar til tømrer- og snedkermester Kim Hansen fra Lille Heddinge, som er hyret ind til opgaven med at montere loftspladerne. Han får god hjælp fra et par frivillige som håndlangere, heriblandt bestyrelsesmedlem i forsamlingshuset Finn Holm Nielsen.

- Troldtekt er et bæredygtigt materiale, som er vældigt populært at anvende lige nu. Det er lydabsorberende, og så er det samtidig brandsikkert, forklarer Finn Holm Nielsen, der har eget møbelsnedkeri i Lille Heddinge.

- Med det gamle loft var akustikken meget dårlig. Var her mere end 10 personer, var det svært at føre en almindelig samtale. Med de nye lofter bliver det meget nemmere at leje huset ud, supplerer formanden, der håber på en snarlig genåbning af samfundet, så også forsamlingshuset kan komme i spil igen og atter danne rammen om fællesskaber og festlige begivenheder.

2020 var et stille år
- Vi havde sidste år omkring 40 aflysninger af forskellige familiefester, og så måtte vi jo også aflyse koncerten med Sylvester Larsen & Nåleøjet, som skulle have spillet her 21. marts sidste år. Siden nedlukningen har vi kun én gang mødtes til fællesspisning - det var i efteråret. Og et patchworkhold, der plejer at bruge huset én gang om måneden, har heller ikke været her, så 2020 har været et meget stille år, siger formanden, der de stille tider til trods fortsat har mange planer for forsamlingshuset.

- Vi har stadig lyst til at gøre en masse ved huset. Her skal gøres sikkert, så det lever op til nutidens sikkerhedskrav. Og så skal vi have skabt en øget interesse for at bruge forsamlingshuset, slutter formanden, der glæder sig til at få de nye lofter monteret.

For så kan de komme igang med næste projekt: et udendørs forårsprojekt med nyt hegn og have.

Formanden når også lige at oplyse om et kommende kursus, som planlægges afholdt i forsamlingshuset i samarbejde med Stevns Kommune, lige så snart tiderne igen bliver mere normale. Kurset kommer til at handle om, hvordan man skriver en god ansøgning, når man gerne vil søge om midler til sit forsamlingshusprojekt. Kurset vil være for alle forsamlinghusbestyrelser i Stevns Kommune.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk