23. oktober 2019
Jesper Vollmer kommer til Hellested og fortæller om sin tid som køkkenchef i Kongehuset. Pressefoto
Jesper Vollmer kommer til Hellested og fortæller om sin tid som køkkenchef i Kongehuset. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet som køkkenchef i Kongehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet som køkkenchef i Kongehuset
Stevns - 02. juni 2019 kl. 13:38
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal ske endnu mere i Hellested. Hver måned skal der være et arrangement, der er værd at gå til og mødes om. Det er Hellested Borgerforening og forsamlingshuset blevet enige om, og på et nyligt møde mellem de to bestyrelser regnede det med forslag til aktiviteter.

Nogle af dem er allerede sat i værk, og det første resultat af mødet finder sted allerede på tirsdag 4. juni, hvor Jesper Vollmer fortæller om livet i Kongehuset. Han skildrer i en fortælling sin første stilling som køkkenchef.

Hvordan er det at komme ind fra siden og skulle overtage et køkken med mange hundrede års traditioner. Hvilke arbejdsrutiner er der, og hvor svært er det at ændre og præge et så traditionelt hus, der jo på en gang er fuld at traditioner, men samtidig er en moderne arbejdsplads, der følger med tiden.

En stilling der i høj grad bar præg af »hvordan man altid har gjort«. Det fik han prikket lidt til. Efter Prins Henriks død, giver Jesper blandt andet et mere nuanceret billede af Hoffet.

Jesper Vollmer har i 10 år styret køkkenet som køkkenchef hos Dronning Margrethe. Den æra er nu slut, dels fordi han i flere år har gået med drømmen om at starte sin egen virksomhed: Rå, men også fordi han i januar 2015 var så uheldig at brække nakken ved en ulykke på en familieferie i Thailand.

Ulykken gjorde Jesper delvist lam, men han har siden da trænet hårdt for at komme tilbage. Jesper er nået rigtig langt, men hans nye situation har også tvunget ham til at stoppe som køkkenchef for Dronningen. Til gengæld har han ført drømmen om Rå ud i livet. Rå er et koncepthus på Bornholm, der tilbyder både kurser, kogebøger, køkkenredskaber og andre madrelaterede produkter.

Jesper har i øvrigt været gift med Annette Heick i 15 år.

Billetter kan købes i Dagli´Brugsen i Hellested eller ved indgangen - billetpris 100 kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk