19. juli 2019
VM Herrehåndbold 2019 Danmark
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lasse Svan: Hele Danmark har heppet og fulgt med - nu giver vi dem noget tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lasse Svan: Hele Danmark har heppet og fulgt med - nu giver vi dem noget tilbage
Stevns - 27. januar 2019 kl. 21:15
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmark er Verdensmester i håndbold. Lasse Svan fra Stevns og hele det danske håndboldlandshold tog VM-guldet og kunne hæve pokalen. Dermed har stevnsboen, der startede sin karriere i Sierslev HK, været med til at vinde alle betydende internationale mesterskaber: EM, OL og nu også VM.

arrow Læs også: VM-triumf og fødselsdag: Far og søn skal fejre hinanden med pandekager på Københavns Rådhus

I et interview med TV2 Sport sagde Lasse Svan blandt andet efter kampen:

- Vi har haft en fornemmelse af, at hele Danmark har fulgt med i den her turnering. Nu giver vi dem noget igen for den gode opbakning. Det er noget helt unikt det her både for gutterne og mig.

I aften skal han og holdet hyldes på rådhuset i Herning og i morgen eftermiddag går turen så til København, hvor hele holdet med Lasse Svan i truppen skal hyldes å rådhuset og ikke mindst fra rådhusets balkon, hvor Rådhuspladsen givet vil væren fyldt med hujende danskere i rødt og hvidt.

I aftens TV-transmission på TV2 blev den mangeårige kommentator Bent Nyegaard, der tog imod Lasse Svan, da Nyegaard var træner i GOG, spurgt om, hvad han egentlig så stevnsboen, da han så ham første gang?

- Han ankom sine tynde ben og tynde arme og jeg spurgte vores talentspejder: Hvor kommer han fra, og hvad skal vi med ham. Han sagde: Han kommer fra Sierslev. Han er lynhurtig og der sidder et godt hoved på ham. Nå, sagde jeg. Men jeg lærte jo hurtigt Lasse Svan at kende. Jeg fandt ud af, at han var lynhurtig, og så arbejdede han som en djævel.

Bent Nyegaard kunne placere Sierslev på Sjælland - og der kan vi så hjælpe ham med at stedfæste håndboldklubben helt præcist til Stevns og Stevnshallen i Store Heddinge.

- Lasse viste om nogen i dag sin professionalisme og selvbevidsthed ved at tage sit spil helt ned til basics, fordi det var det, der var brug for i dag. Han ser, at hans indsats i dag virker bedst ved, at han ofrer sig for holdet. Han er en virkelig klog spiller, og så har han stadig en acceleration, der indgyder respekt, sagde Bent Nyegaard om Lass Svans præstation i dag.

arrow VM-finale: Hele Svan-familien tager til Herning
26. januar 2019 kl. 15:16 Opdateret: kl. 15:16

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk