20. april 2019
Hellested Friskole og Børnehus har også fundet penge til at anlægge en multibane - her med skoleleder Keld Andreasen på sidelinjen. Foto: Henrik Fisker
Hellested Friskole og Børnehus har også fundet penge til at anlægge en multibane - her med skoleleder Keld Andreasen på sidelinjen. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LAG-penge til landsbyforum og udeliv i Hellested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LAG-penge til landsbyforum og udeliv i Hellested
Stevns - 17. juli 2018 kl. 13:11
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunalbestyrelsen frigav på sit møde umiddelbart før sommerferien to større bevillinger fra den kommunale LAG-pulje til medfinansiering af to lokale projekter. Det skriver DAGBLADET Stevns tirsdag.

Således fik Landsbyforum Stevns 250.000 kroner til at etablere et tværgående samarbejde mellem de stevnske landsbyer. Det hedder i ansøgningen fra Udvikling Stevns (den lokale LAG-komité), at formålet er »at udvikle en unik stevnsk model for udvikling af landsbyer og landdistrikter, som bygger på de aktive ildsjæles ønsker og behov - og kan understøtte det lokale arbejde med at skabe udvikling i landsbyerne«. Formålet er endvidere »at lette andre aktørers adgang til landsbyer og landdistrikter - f.eks. har Stevns Kommune brug for en dialogpartner«.

Hellested Friskole og Børnehus fik tilsagn om 200.000 kroner fra LAG-puljen til at realisere sine planer om et naturlegeområde med tilhørende multibane, der samtidig stilles til rådighed for det omgivende samfund.

Begge ansøgninger fik pæne ord med på vejen - blandt flere andre roste Ellen Knudsen (K) den lokale forankring.

- Jeg har i mange år været med i LAG-Stevns og set, hvordan pengene kan gøre gavn i lokalsamfundene. Det er helt markant, at Hellested-projektet skaber udvikling mellem lokalsamfundet og skolen - i dette tilfælde friskolen, sagde hun.

Tilsvarende roser kom fra Line Krogh Lay (R), Steen S. Hansen (S) og Mogens Haugaard (Nyt Stevns).

- Jeg glæder mig over dette her, og jeg under meget Hellested Friskole, at de nu får en flot legeplads, sagde han.

Dansk Folkepartis to medlemmer var ene om at stemme imod begge bevillinger. Ifølge Varly Jensen indeholder de to ansøgninger ikke »et gennemarbejdet beslutningsgrundlag«. Det fik Line Krogh Lay til at efterlyse en orientering til Kommunalbestyrelsen om, hvad LAG-midler er.

- Det er der åbenbart behov for, kommenterede hun Varly Jensens indlæg på mødet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk