22. april 2019
Kvinderne fra Taita-distriktet serverede stegt lammekød med cassawamos ved indvielsen af deres nye hus.
Kvinderne fra Taita-distriktet serverede stegt lammekød med cassawamos ved indvielsen af deres nye hus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvindernes hus i Kenya er indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindernes hus i Kenya er indviet
Stevns - 12. oktober 2018 kl. 05:59
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under overværelse af 13 danske gæster fra Køge og Stevns blev kvindegruppen Mururus hus sidste torsdag indviet i Taita Taveta i Kenya.

Gæsterne fra Danmark var medlemmer af den nu nedlagte stevnske forening: Taita Baskets, som i 10 år har støttet kvinderne i Kenya ved at sælge deres flotte kurve. Da foreningen blev lukket for to år siden, blev det vedtaget at bruge formuen på at bygge et hus til kvinderne, hvor de kan flette deres kurve.

- Vi havde en meget festlig dag, hvor vi blev modtaget af dansende og syngende kvinder, som ledsagede os ind til vores pladser. I forlængelse af huset var der rejst et flot festtelt og sat stole op til de cirka 100 gæster, som var inviteret til den officielle åbning. Uden for bygningen var en del af kvinderne i gang med at tilberede dagens måltid bestående af cassawa-mos med bønner og stegt lammekød, beretter Palle Maag, der deltog som én af de 13 besøgende.

Huset blev indviet med taler af den lokale minister og to af hans embedsmænd. Desuden talte byggeriets tovholder: Alex Mwandawa, kvindernes talsmand Grace Agripina samt Gro Strømnæss fra Hårlev. Herefter var der sange på både kenyansk og dansk, idet gæsterne underholdt med tre danske sange.

Salget af Taita Baskets fortsætter og bidrager med omkring 70 procent af kvindernes indkomst. Det sætter dem i stand til at tage vare på deres børn og sørge for at de får en rimelig opvækst med mad, tøj og skolegang.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk