17. april 2021
Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kviktest uden tidsbestilling er nu en mulighed flere steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kviktest uden tidsbestilling er nu en mulighed flere steder
Opdateret 08. marts 2021 kl. 12:51
Stevns - 08. marts 2021 kl. 12:49
Af Erik Nielsen

Fra i dag mandag kan man blive kviktestet for corona-virus både i Store Heddinge og Strøby, når Falck åbner nye, lokale testfaciliteter, som skal supplere testcentret i Hårlev og give endnu flere stevnsboer mulighed for at blive testet for Corona.

arrow Læs også: Borgmester med Sjællands laveste smittetal: Vi kan sagtens åbne mere op lokalt

Kviktest er for personer over 12 år.

Det er muligt at blive kviktestet et sted i Stevns Kommune alle ugens dage mellem klokken 9 og 19.

Det kan ske i Strøbyhallen: Mandag, onsdag, fredag og søndag og i Stevnshallen i Store Heddinge: tirsdag, torsdag og lørdag

Hårlevhallen er fortsat testcenter men kun for PCR-test (test i halsen) og kun med tidsbestilling på https://www.coronaprover.dk.

Mød bare op

Du skal ikke bestille tid til kviktest, men kan blot møde op. Du behøver heller ikke en henvisning fra egen læge og testen sker med en kort vatpind, som skal to-tre centimeter op i næsen. Det er altså den nye næsetestmetode, der bruges og ikke den tidligere testmetode, som nogle har syntes var ubehagelig.

Brug mundbind

Man skal bære mundbind eller visir, når man ankommer, og man skal også huske at medbringe personlig identifikation. Man får resultatet af testen allerede efter 15-30 minutter eller på en SMS, hvis man ikke har mulighed for at vente.

Er testen positiv vil man blive ringet op, så man ved, hvad der skal gøres. Er man under 15 år, skal man medbringe samtykke fra sine forældre.

Opfordring til test

Jo hurtigere man finder frem til de mennesker, der er smittede, jo hurtigere kan man inddæmme smitten og komme tilbage til det normale liv. Derfor opfordrer Stevns Kommune til at bruge testfaciliteterne og lade sig teste, hvis du matcher et eller flere af de kriterier, Sundhedsstyrelsen har listet op.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk