20. oktober 2019
Michael Askø er helt klar over, at det er en helt unik opgave han er i gang med. Han lægger en ære i, at der ikke er en finger at sætte på det rent håndværksmæssigt.
gallery icon

Se billedserie

Michael Askø er helt klar over, at det er en helt unik opgave han er i gang med. Han lægger en ære i, at der ikke er en finger at sætte på det rent håndværksmæssigt.
Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsten at skabe arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsten at skabe arbejdspladser
Stevns - 06. april 2013 kl. 12:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns: Hein Heinsen er kendt for sine store skulpturer og kunstværker, som han har skabt i en menneskealder. I øjeblikket holder han smedeværkstedet Stantek i Store Heddinge beskæftiget i flere måneder med at skabe en kæmpe bronze-skulptur. Den skal pryde pladsen ved Bispegården i Nykøbing Falster. Hein Heinsen, der også selv bor på Stevns, har tidligere fået hjælp fra de lokale smede til at skabe skulpturen på billedet.

arrow Læs også: Billeder: Succesfuld Stevns-smed fylder 60 år
Smeden smiler

Michael Askø fra Stantek smiler. Han er rigtig glad for opgaven. Den giver ham helt andre udfordringer end det han er vant til. Og det tiltaler ham.

- Vi har lavet nogle andre ting for Hein og faktisk også andre lokale kunstnere som Bo Karberg. Og Hein må jo være tilfreds med det, vi kan lave, siger den lokale smed fra det lille familiefirma på Skørengen Øst i Store Heddinge.

Han forklarer, at bronze er et helt anderledes matriale at arbejde med og svejse i, end de metaller de er vant til at arbejde med. Og det tager lang tid. Der er arbejde til flere måneder i den opgave, de er blevet sat på. Det er en øvelse ud i præcision og finnish.

- Det er første gang jeg svejser i bronze, og det reagerer helt anderledes, siger Michael Askø, og lægger til, at håndelaget kommer lidt efter lidt.

Bronze er både et meget dyrt og tungt matriale at arbejde med. Til gengæld forgår matrialet ikke.

Skulpturen i Nykøbing Falster vil derfor også kunne betragtes af forbipasserende om 500 år.

Læs om hele opgaven i DAGBLADET Køge lørdag

arrow Stantek sætter stål og Stevns på landkortet
13. juni 2019 kl. 06:38 Opdateret: kl. 11:50
arrow Lokal smed afleverer Hein Heinsen-værk
31. marts 2014 kl. 14:00 Opdateret: kl. 12:25

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk