19. oktober 2019
Peter Bjørn Olsen udstiller forunderlige skulpturer, som kombinerer forskellige materialer og viser, at materialerne rummer andre egenskaber end dem, som vi lige går og tænker på til daglig.
Peter Bjørn Olsen udstiller forunderlige skulpturer, som kombinerer forskellige materialer og viser, at materialerne rummer andre egenskaber end dem, som vi lige går og tænker på til daglig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturloftet giver plads for skulpturer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturloftet giver plads for skulpturer
Stevns - 25. april 2019 kl. 14:08
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter Bjørn Olsen er oprindeligt uddannet på Danmarks Designskole på Linien for Tekstilformgivning. Men senere i livet har han forladt væven og er søgt ind i skulpturernes verden. I dag er han medlem af Dansk Billedhuggersamfund.

Han er født på Stevns i 1951 og vender nu i en moden alder tilbage til sin hjemegn med en udstilling på Kulturloftet. Der er fernisering på lørdag 27. april kl.11.00, og herefter kan udstillingen ses frem til lørdag 25. maj i bibliotekets betjente åbningstid.

Men selv om Peter Bjørn Olsen i dag er skulptør, har en del af hans arbejder stadig referencer til den tekstile baggrund. Det kommer især til udtryk gennem den mønsteragtige gentagelse i udformningen og måden, hvorpå materialerne samles.

Han arbejder i en række forskellige materialer, bl.a. træ, glasfiber, kobber og andre metaller.

På sin hjemmeside skriver han om sin arbejdsmetoder:

»Ofte tage jeg udgangspunkt i selve materialernes egenskaber og er optaget af at undersøge deres muligheder og begrænsninger. Jeg tilstræber at holde det formmæssige udtryk abstrakt. Selv om der i arbejderne er referencer til, hvad der måtte have inspireret mig, lægger jeg vægt på, at det ikke bliver for konkret. Jeg ønsker herved at give hver enkelt mulighed for egne tolkninger.

Trods forarbejde og planlægning viser udførelsen af et arbejde sig gang på gang, at være en uforudsigelig proces. Arbejdets identitet og særegne udtryk opstår ud fra en lang række tanker, vurderinger, beslutninger og handlinger. En vedvarende dialog mellem materialerne og mig frem til det punkt, hvor vi bliver enige«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk