26. september 2021
Forrest fra højre ses skuespiller og manuskriptforfatter Nicolaj Cornelius, godsforvalter Carsten L. Jakobsen, instruktør Sune Svanekier samt skuespiler Claus Nielsen. De er alle klar til at tage imod, når teaterforestillingen »Kai Normann og Krigen - flugten fra Gjorslev« vises over syv forestillinger i Rosensalen på slottet fra og med premieren på fredag 30. juli. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Forrest fra højre ses skuespiller og manuskriptforfatter Nicolaj Cornelius, godsforvalter Carsten L. Jakobsen, instruktør Sune Svanekier samt skuespiler Claus Nielsen. De er alle klar til at tage imod, når teaterforestillingen »Kai Normann og Krigen - flugten fra Gjorslev« vises over syv forestillinger i Rosensalen på slottet fra og med premieren på fredag 30. juli. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Kulturen rulles ud på slottet - Gjorslev går med i teaterproduktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Billeder: Kulturen rulles ud på slottet - Gjorslev går med i teaterproduktion
Opdateret 27. juli 2021 kl. 13:13
Stevns - 27. juli 2021 kl. 13:04
Af Erik Nielsen

Godset og slottet vil gerne være mere kultur- og historieformidlende. Godsforvalter Carsten L. Jakobsen er derfor rigtig glad for at kunne slå dørene op til et teaterstykke på slottet, hvor godset simpelthen er omdrejningspunktet og dermed den perfekte kulisse.

arrow Læs også: Anmeldelse: Kulturhistorie og teater mødes på Gjorslev i en totaloplevelse

Han sagde det allerede i sit velkomstinterview med DAGBLADET. Men nu gør godsforvalter Carsten L. Jakobsen i den grad alvor af, at han har en vision om at gøre Gjorslev mere åben for kultur- og historieformidling.

- Det her passer lige ind i den vision, vi har for stedet. Derfor er jeg utroligt glad for at kunne byde velkommen her i dag sammen med holdet bag teaterforestillingen »Kai Normann og krigen«, som har undertitlen »flugten fra Gjorslev«.

Sådan sagde godsforvalteren mandag eftermiddag, hvor han og instruktøren samt skuespillerne tog imod ved et pressemøde om den forestående opsætning, der har premiere på fredag 30. juli og derefter spiller i alt syv aftner i Rosensalen på slottet.

80 procent af billetterne er allerede solgt, så der er allerede nu sat en ekstra forestilling ind i programmet fredag 20. august - og måske det ikke bliver den sidste ekstraforestilling.

- Forestillingen er skabt og skrevet til Gjorslev. Det er første gang, at vi prøver noget så gennemført på det her niveau, så det glæder mig virkeligt, at det ser ud til at blive en succes, lyder det fra Carsten L. Jakobsen.

Han og manuskriptforfatter og skuespiller Nicolaj Cornelius fik kontakt sidste år i slutningen af august, da Cornelius var på Gjorslev med forestillingen Matador-forestillingen »Fra Skjern til Varnæs«.

- Vi havde gået og puslet lidt med en stykke om Kai Normann Andersens liv. Men da vi fandt ud, at han faktisk havde boet på Gjorslev og var flygtet herfra, så vidste vi, at det ikke skulle handle om hele hans liv, men derimod tage udgangspunkt i selve flugten, siger instruktør Sune Svanekier, der har skabt historien sammen med Nicolai Cornelius, der er blevet til det manuskript som sidstnævnte har skrevet.

Han begyndte så sent som i april måned med at researche og skrive.

- Vi fandt ud af, at vi havde med en rigtig interessant person og historie at gøre siger Nicolaj Cornelius.

Uden at ville afsløre for meget så peger både manuskriptforfatter og instruktør på, at publikum vil komme til at opleve en både actionpræget og meget menneskelig historie med et stort stænk af glamour.

Kai Normann Andersen var gift med en af datidens hotteste skuespillerinder, Ellen Gottschalch, og de kom i en årrække sammen med godsejer Edward Tesdorpf, som udviste stor gæstfrihed over for parret fra Københavns ypperste miljø for scenekunst.

- Nok vidste jeg, at Tesdorpf hjalp jøder under krigen, og at parret boede her om sommeren på Søgaard ved Møllesøen. Men jeg har lært rigtig meget om Gjorslevs historie ved at der er gået i dybden med historien. Derfor er det her en perfekt måde at formidle historien om Gjorslev på, siger godsforvalter Carsten L. Jakobsen.

arrow Gjorslev går ind i virksomhed der producerer plantedrikke
26. juli 2021 kl. 14:37 Opdateret: kl. 12:23
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk