4. juni 2020
Modelfoto: Mie Neel
Modelfoto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræseposer får ældre til at spise mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræseposer får ældre til at spise mere
Stevns - 18. oktober 2019 kl. 14:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks ud af 10 ældre har problemer med at spise nok. Når de ældre ikke spiser nok, taber de funktionsevne og det gør det sværere at klare de mest basale dagligdags opgaver selv.

Stevns Madservice har derfor udviklet kræseposer, til de ældre, som skal få dem til at spise flere mellemmåltider.

- Det er vigtigt, at vi kan tilbyde de ældre små energi- og proteintætte måltider, som indbyder og smager, så vi sikrer os at de spiser tilstrækkeligt. I kræseposerne er der forskellige små desserter, drikke og salte snacks, som indbyder til god variation til den daglige kost, fortæller afsnitsleder fra Stevns Madservice Anne-Marie Thøgersen.

Agnes Nielsen er en af de borgere, der får leveret kræseposer, og hun synes, det er spændende og fristende, når posens indhold af små mellemmåltider varierer fra uge til uge:

- Det er dejligt - det er et lille overraskelsesmoment, fortæller Agnes Nielsen i den pressemeddelelse Stevns Kommune har sendt ud om det nye initiativ.

Arbejder på tværs

Stevns Kommune har etableret et tværfagligt ernæringsteam, som hjælper de ældre med deres ernæringsproblematikker:

- Der er mange årsager til, at de ældre har svært ved at spise nok, og derfor er det vigtigt at arbejde på tværs af faggrupper og bruge hinandens kompetencer. Hver brille ser med forskelligt syn, og derfor får vi rigtig meget ud af at arbejde på tværs, fortæller projektleder og klinisk diætist Simone Bay.

9 ud af 10 tager på

Stevns Kommune har fået 2,7 millioner fra regeringen og satspuljemidlerne til at styrke ernæringsindsatsen i kommunen og gå forrest i kampen mod underernæring og uplanlagt vægttab blandt hjemmeboende ældre (+65 år), der modtager hjemmepleje. Ernæringsprojektet løber til udgangen af 2021.

- Resultaterne for projektet ser lovende ud, og allerede nu kan vi se, at 9 ud af 10 borgere tager på, når de er tilknyttet ernæringsteamet, siger projektleder og klinisk diætist Simone Bay.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk