7. maj 2021
Den tidligere konservative formand Bo Kjeldsmark havde ordet flere gange for at tale imod regeringens lærlingeløft og Dansk Folkepartis indlflydelse på udlændingepolitikken. Foto: Henrik Fisker
Den tidligere konservative formand Bo Kjeldsmark havde ordet flere gange for at tale imod regeringens lærlingeløft og Dansk Folkepartis indlflydelse på udlændingepolitikken. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservative langer ud efter DF og regeringens lærlingeløft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative langer ud efter DF og regeringens lærlingeløft
Stevns - 01. februar 2018 kl. 16:00
Af Henrik Fisker

Folketingskandidat Mads Andersen indledte sin tale til den konservative generalforsamling tirsdag aften med at slå fast, at det var den rigtige beslutning, da partiet for lidt over et år siden sagde ja tak til statsminister Lars Løkke Rasmussens invitation til at træde ind i regeringen.

- Vi er et parti, der godt kan lide at tage ansvar, sagde han til forsamlingen.

Der var ingen i lokalet, der stillede spørgsmålstegn ved selve regeringsdeltagelsen, men der var flere, som var tydeligt utilfredse med, hvad Det Konservative Folkeparti må lægge stemmer til som medlem af regeringen. En af dem er den tidligere lokalformand på Stevns: Bo Kjeldsmark fra Strøby Egede. Han er selvstændig som autoforhandler med virksomhedsadresse i Rødovre og har i den egenskab modtaget et brev om regeringens nye lærlingeløft, der pålægger virksomheden at tage flere lærlinge ind.

- Det er den værste politik, som vi har lagt navn til. Alle virksomheder skal tage ekstra lærlinge - hvis de ikke gør det, får man en bøde på 27.000 kroner. Vi har i forvejen mellem seks og ni lærlinge i firmaet ad gangen, men de tæller ikke med. Hvordan kan Konservative dog stemme for den slags? Det er noget makværk og en skandale - den dag, da den lov blev vedtaget, var jeg led og ked af at være medlem af mit parti, sagde han.

I stue med Dansk Folkeparti
En anden aversion fra forsamlingen gik på Dansk Folkepartis krav om flere stramninger i udlændingepolitikken. Den skarpeste kritik kom fra Ib Snoer, der med egne ord havde »et opstød«.

- Har Konservative solgt sin sjæl? Hvordan i alverden kan vi være sammen med Dansk Folkeparti, hvis udlændingeordfører omtaler flygtninge som »enheder«? Jeg mindes IG Farben i 1943. Vi kan ikke være det bekendt. Dansk Folkeparti er så usolidarisk i sin politik med de lande, som faktisk gør en indsats, og nu vil de så have Danmark ud af EU efter Brexit. Jeg kan ikke forstå, at statsministeren ikke beder dem gå ad Helvede til, sagde han.

Bo Kjeldmark gav ham ret i, at Dansk Folkeparti har drevet udlændingepolitikken væk fra almindelig anstændighed:

- Så sent som i dag har jeg brugt megen tid på jobsamtaler. Der var mange ansøgere af anden etnisk oprindelse. De møder altid på arbejde fem dage om ugen, de arbejder hårdt og 100 procent loyale - bl.a. har jeg en formidabel medarbejder fra Kosovo. De er stort set aldrig syge - for sygemeldingerne kommer fra folk, der er født på Sjælland, sagde Bo Kjeldsmark, der kalder Dansk Folkeparti for et »kolonihaveparti«.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk