6. maj 2021
Kongeskoven ligger som en oase midt på Stevns.
gallery icon

Se billedserie

Kongeskoven ligger som en oase midt på Stevns.
Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kongeskovens lyksaligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kongeskovens lyksaligheder
Stevns - 17. august 2013 kl. 16:00
Af Henrik Fisker

Stevns: Det blæser nærmest en halv pelikan fra vestlig retning, da DAGBLADET's udsendte medarbejder hopper på cyklen for at køre fra Store Heddinge med kurs mod Barup. Det er sidste etape i Stevns Turistbureaus cykelguide, der skal klares - en tur på 25 kilometer hen over det centrale Stevns, hvor der er langt mellem husene og endnu længere mellem kroerne og andre fristelser.

arrow Læs også: Årets sidste koncert i Kongeskoven

Et kik på kortet afslører en rute formet som et rektangel, der sniger sig rundt om Kongeskoven og strejfer både Kirkeskov og Bolskov. Hvis man ikke er stedkendt, er denne oplysning næppe til megen nytte. Stevns Klint har alle hørt om, og Ådalen står også printet ind i hovederne på de fleste. Men Kongeskoven? Hvor ligger den egentlig?

Svaret er, at den ligger nærmest midt på Stevns omkring fire kilometer vest for Store Heddinge. Følger man rute 4 i cykelguiden, kommer man lige forbi - og så vil man se et smukt landskab, hvor stråtækte bindingsværkshuse ligger op ad remiser mellem Skovvejen og Kongeskoven.

Fredfyldt og idyllisk ser det ud - og sender tankerne af sted til fremmede himmelstrøg, der ikke minder meget om de store, firkantede marker på Stevns. En elg, der springer ud af en svensk skov, eller et lille schweizisk bjerg på sne på - så ville billedet være fuldendt! En overset perle - ikke så mærkeligt, hvis husene på disse kanter er populære at bo i.

Læs hele reportagen fra cykelturen i DAGBLADET Køge lørdag

arrow Kammerkoncert i Kongeskoven
18. juni 2014 kl. 17:00 Opdateret: kl. 12:48
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk