29. oktober 2020
Algade bliver flittigt brugt - som her når der er by night-arrangement - men levetiden af belægningen er begrænset, og med en voldgiftssags afgørelse kan man nu komme i gang med renoveringen af gaden. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Algade bliver flittigt brugt - som her når der er by night-arrangement - men levetiden af belægningen er begrænset, og med en voldgiftssags afgørelse kan man nu komme i gang med renoveringen af gaden. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen taber strid om brolægning af butiksstrøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen taber strid om brolægning af butiksstrøg
Opdateret 20. august 2020 kl. 14:52
Stevns - 20. august 2020 kl. 14:33
Af Erik Nielsen

Stevns Kommune skal nu dykke dybt i kassen og betale over to millioner kroner i renter og sagsomkostninger ud over et tilbageholdt millionbeløb.

arrow Læs også: Kommunen godkender kæmperegning i Algadestrid

En langvarig sag om dårligt udført håndværk ved brolægningen af Store Heddinges butiksstrøg i Algade tilbage i 2013 er nu endelig blevet afgjort ved voldgiftsnævnet - og kommunen taber med et brag. De havde ellers selv sagsøgt både hovedentreprenøren samt kommunens rådgivningsfirma i forbindelse med anlægsopgaven for henholdsvis dårligt arbejde og mangelfuld rådgivning.

Nævnet når i deres kendelse frem til, at Stevns Kommune har fået, hvad man har betalt for, og henviser til en politisk beslutning i kommunens fagudvalg tilbage i 2012, hvor man lagde sig fast på den absolut billigste brolægning i grus, som man ifølge kendelsen var blevet advaret om ikke var holdbar uden understøttende betonplader i kryds og overkørsler.

- Jeg er meget overrasket over udfaldet, men vi kan jo kun tage den til efterretning, siger Flemming Petersen (V), formand for det fagudvalg, der har med sagen at gøre.

Hovedentreprenøren siger i en kort kommentar til avisen til DAGBLADET, at man selvsagt er tilfreds med udfaldet.

- Vi har nu fået voldgiftens ord for, at Brdr. K. Hansens ydelser i projektet er udført som tænkt og projekteret og i den rigtige kvalitet. Det er vi tilfredse med. Samtidig ser vi nu fremad og håber også at kunne hjælpe Stevns Kommune i fremtidige projekter, siger Jesper Nordby, der er administrerende direktør i Brdr. K. Hansen A/S.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk