9. maj 2021
I 2017 opførte Stevns Friluftsscene "Sommer i Tyrol" for 850 tilskuere - måske bliver det til en genhør med nogle af sangene i sommerens kavalkade af musicalnumre. Foto: Jens Wollesen
I 2017 opførte Stevns Friluftsscene "Sommer i Tyrol" for 850 tilskuere - måske bliver det til en genhør med nogle af sangene i sommerens kavalkade af musicalnumre. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunal garanti til sommermusical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunal garanti til sommermusical
Stevns - 29. april 2021 kl. 17:32
Af Henrik Fisker

Coronarestriktionerne og dermed forsamlingsforbuddet har forhindret de mange frivillige i Stevns Friluftsscene i at øve sig til årets sommerforestilling. Dermed bliver klassikeren: Frk. Nitouche nu aflyst for andet år i træk.

Friluftsscenen har ikke opgivet håbet om at kunne opføre forestillingen på et senere tidspunkt, men i mellemtiden arbejdes der på højttryk for at kunne sætte en alternativ forestilling op. Resultatet blev en musical, der har fået navnet: Spotlight.

»Pt. arbejdes der på højtryk med sammensætningen af en musicalkavalkade, der præsenterer elskede, kendte, fantastiske sange fra både tidligere spillede sommerforestillinger samt fra musicals fra nær og fjern. Et potpourri af det ene musicalhit efter det andet krydret med højaktuelle indslag, sjov og ballade. Alt sammen kædet sammen af nogle herlige, velkendte karakterer fra teaterets farverige og farvestrålende verden. Så I kan godt begynde at glæde jer«, lyder det på Friluftsscenens hjemmeside.

Stevns Friluftsscene har allieret sig med sang- og korinstruktør Nikolaj Skaaning samt lydkonsulent Lars Juul. Årets sommermusical har netop flere sang- og musiknumre med end sædvanligt. Musicalen er selvskrevet, hvor musikken er et mere bærende element end i tidligere musicals. Hele 34 sange har foreningen med foruden ouverturen.

Det er foreningens formand: Sophie Jørgensen Andersen, der har påtaget sig instruktionen, og det gør hun gratis, så denne post kan spares på budgettet.

Spotlight spilles de samme dage, som Frk. Nitouche var programsat til i dagene fra torsdag 17. til søndag 20. juni. Spillestedet er som sædvanlig på amfiteatret ved Gymnastikefterskolen Stevns.

Stevns Friluftsscene har i lighed med tidligere år søgt Stevns Kommune om en underskudsgaranti på 25.000 kroner. Den blev uden så megen diskussion bevilget på det seneste møde i Arbejdsmarked, Erhverv og Turismeudvalget, der også behandler kulturpolitikken.

- Det er jo gode forestillinger med et stort publikum, og de har næsten aldrig gjort brug af underskudsgarantien - bortset fra sidste år, hvor det hele blev aflyst på grund af corona, siger udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen (K).

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk