21. februar 2020
Fem af Dorte Pedersens gedebukke skal på spise sig mætte under klinten ved Højeruplund. De slippes løs fredag 26. april, hvor alle er velkomne til at overvære seancen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Fem af Dorte Pedersens gedebukke skal på spise sig mætte under klinten ved Højeruplund. De slippes løs fredag 26. april, hvor alle er velkomne til at overvære seancen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom og se geder slippes løs under klinten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom og se geder slippes løs under klinten
Stevns - 16. april 2019 kl. 05:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fem gedebukke lukkes ud på græs på arealet neden foran den gamle kirke i Højerup. Det sker fredag 26. april.

I år kommer gederne fra Pedersminde ved Tureby, hvor ejeren, Dorte Pedersen, gør et stort stykke arbejde for at bevare de gamle danske husdyrracer, blandt andet landracegeden.

Gederne er særdeles effektive til naturpleje, hvorfor området gennem en årrække, netop er blevet plejet med gedeafgræsning.

- Geder er fortræffelige til at holde krat nede og de kan klare sig på områder, hvor andre dyr har svært ved at finde føden, forklarer Dorte Pedersen.

Bukkene, der kommer til klinten er fem af i alt syv avlsbukke, der hører til malkegedebesætningen på Pedersminde. Det er særligt krat og buske, at gederne skal holde nede på klintearealet. Hvis området ikke bliver plejet jævnligt, vil det i løbet af få år vokse til og hæmme indsynet til klinteprofil og besværliggøre passage.

Alle er velkomne, når Gerhardt, Ib, Bent, Nicolai og Ingolf slippes på græs fredag d. 26. april klokken 16. Mødested mellem parkeringsplads og legeplads ved kirkekæret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk