26. juni 2019
Jens Hansen - Livsnyder og Bonderøv - har fået forbud af Fødevarestyrelsen mod at markedsføre og sælge sine koldkrigsskinker. Foto: Peter Andersen
Jens Hansen - Livsnyder og Bonderøv - har fået forbud af Fødevarestyrelsen mod at markedsføre og sælge sine koldkrigsskinker. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koldkrigsskinken har fået et forbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koldkrigsskinken har fået et forbud
Stevns - 28. december 2018 kl. 14:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fødevarestyrelsen har nedlagt forbud mod salg af Stevns Klint Koldkrigsskinke, skriver Stevnsbladet.

Styrelsen var tirsdag 20. november på ordinært kontrolbesøg i lagerrummene 25 meter under Koldkrigsmuseet, hvor Jens Hansen fra virksomheden: Livsnyder og Bonderøv har sine skinker til lagring og modning.

Besøget mundede ud i et straks-forbud mod salg af skinkerne, indtil tilsynet har udarbejdet en rapport. Den rapport foreligger nu og viser, at skinkerne ikke egner sig som menneskeføde.

I rapporten hedder det, at »skinkerne fremstod alle med betydelig ukontrolleret vækst af grønne og hvidlige gær og skimmeltyper«. Videre hedder det, at »fødevarer er farlige, hvis de anses for at være uegnet til menneskeføde«.

På den baggrund har Fødevarestyrelsen nedlagt forbud mod salg og markedsføring af koldkrigsskinkerne.

Virksomheden kunne ikke redegøre for procesparametre som f.eks. pH og vandaktivitet under tørringsprocessen ud over, at skinkerne havde været dyppet i æblecidereddike ved modtagelsen og igen en uge efter for at modvirke skimmelvækst, skriver Fødevarestyrelsen i sin rapport.

Men redningsforsøget lykkes ikke. Derfor har Jens Hansen nu valgt at destruere alle sine skinker fra Koldkrigsmuseets lagerrum.

- Jeg har produceret skinkerne i over tre år og tidligere haft elite-smileyer. Det er vildt, at alting nu skulle være galt, siger Jens Hansen, som har kontaktet Slagteriernes Arbejdsgiverforening om hjælp, da »jeg er en lille mand mod systemet«, som han siger.

Jens Hansen har ikke opgivet at producere koldkrigsskinker, der er dyppet i læskekalk. Men i første omgang holder han en pause og vil i stedet koncentrere sig om sine landskinker, der er modnet efter tre-fire måneder på køl, siger han.

Fødevarechef Henning Knudsen oplyser til Stevnsbladet, at der vil blive foretaget et opfølgende tilsyn inden for de næste to måneder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk