13. april 2021
Museumsinspektør Iben Bjørnsson byder velkommen til en ny sæson på Koldkrigsmuseum Stevnsfort - i første omgang kun i terrænet over jorden. Foto: Henrik Fisker
Museumsinspektør Iben Bjørnsson byder velkommen til en ny sæson på Koldkrigsmuseum Stevnsfort - i første omgang kun i terrænet over jorden. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koldkrigsmuseum indleder sæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koldkrigsmuseum indleder sæsonen
Stevns - 05. marts 2021 kl. 14:11
Af Henrik Fisker

Selv om det føles koldt udenfor, er vi i den første forårsmåned, og det er traditionelt tidspunktet, hvor Koldkrigsmuseum Stevnsfort indleder sæsonen ved at slå gitterporten op for besøgende.

Det sker også i år - nærmere bestemt lørdag 6. marts - men det bliver dog i første omgang i lidt mindre udstyr end normalt som følge af coronarestriktionerne.

- Vi er omfattet af de seneste lempelser for udendørs kulturinstitutioner, og derfor kan vi nu byde vores gæster velkommen i terrænet, dvs. under åben himmel. Dog gælder reglerne om højst fem personer fortsat, med mindre man ankommer som en del af en gruppe, der i forvejen har lov til at forsamles flere, siger museumsinspektør Iben Bjørnsson.

Det betyder, at gæsterne ikke kan komme på de guidede ture i undergrunden, ligesom der ikke vil være adgang til indendørs udstillingen i velkomstbygningen.

Gæster skal desuden kunne fremvise en negativ Covid-19 test som er højst 72 timer gammel. Og mundbind er påkrævet i museumsbutikken.

- Men man kan se Hawk-missilerne, der står ude i terrænet. I receptionen kan man få en audioguide, der kan downloades til smartphones, og så får man min røst i øregangen, mens man går rundt i området, siger Iben Bjørnsson, der i øjeblikket ikke tør spå om, hvornår de guidede ture i undergrunden kan genoptages i henhold til coronabestemmelserne.

I første omgang er Koldkrigsmuseet åbent lørdag og søndag kl. 11-15, men fra og med lørdag 27. marts, når skolernes påskeferie begynder, vil der være åbent alle dage i ugen. Her bliver de daglige åbningstider hverdage kl. 11-15 og lørdage, søndage, helligdage og i skolernes ferier kl. 10-17.

Entréen er uændret 80 kroner for voksne og 60 kroner for studerende og pensionister, mens børn og unge under 18 år kommer gratis ind.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk