31. oktober 2020
I weekenden bliver der brug for at vente på toget, når der skal skiftes mellem tog og bus på Østbanen. Arkivfoto: Henrik Fisker
I weekenden bliver der brug for at vente på toget, når der skal skiftes mellem tog og bus på Østbanen. Arkivfoto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge-Rødvig med skifte i Egøje, Hårlev og Store Heddinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge-Rødvig med skifte i Egøje, Hårlev og Store Heddinge
Stevns - 11. september 2020 kl. 05:50
Af Henrik Fisker

I weekenden kan rejsende på Østbanen risikere at blive udsat for tre skift undervejs, hvis de skal hele vejen mellem Køge og Rødvig. Lokaltog indsætter togbusser på dele af strækningen to forskellige steder.

Det skyldes dels Banedanmarks sporarbejde ved Køge Station, dels afviklingen af DM i cykelløb U 23 i området omkring Rødvig. Mens sporarbejdet varer hele lørdagen og søndagen, finder cykelløbet kun sted søndag fra morgen frem til midt på eftermiddagen.

For passagererne betyder det, at der indsættes togbusser mellem Køge og Egøje begge dage fra morgen til aften. De kører fra Østre Banevej i Køge i minuttal 08 til Egøje, hvorfra toget kører i minuttal 21. Herfra kører toget til Faxe Ladeplads efter den normale hverdagskøreplan. I Hårlev er der togskifte mod Rødvig med afgang fra Hårlev i minuttal 34.

I modsat retning kører toget fra Rødvig i minuttal 00, som det plejer i weekenden. Med togskifte i Hårlev og skifte til bus i Egøje ankommer man til Køge i minuttal 50.

Søndag indsættes der desuden togbusser mellem Rødvig og Store Heddinge. Der kører et tog fra Rødvig kl. 7.00, men herefter er der togbusser fra Rødvig kl. 7.50 og i minuttal 50 med ankomst til Store Heddinge i minuttal 05, hvorfra toget kører mod Hårlev i minuttal 07. Det gælder til og med afgangen fra Rødvig kl. 15.50, hvorefter der igen kører tog i minuttal 00 fra kl. 17.00.

I modsat retning kører der tog fra Hårlev kl. 7.34 helt til Rødvig, men herefter bliver der skifte til bus i Store Heddinge fra kl. 8.49 med ankomst til Rødvig i minuttal 03. Første gennemkørende tog til Rødvig kører fra Hårlev kl. 16.34.

Omlægningerne betyder, at turen mellem Rødvig og Køge varer henholdsvis 10 og 20 minutter længere end normalt.

Togbusserne medtager kun barnevogne og cykler i meget begrænset omfang.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk