19. januar 2019
»Klint 2« får mange roser og blev set af et talstærkt publikum. Foto: Michael Stub
»Klint 2« får mange roser og blev set af et talstærkt publikum. Foto: Michael Stub
Foto: Michael Stub
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klint 2 blev en stor salgssucces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klint 2 blev en stor salgssucces
Stevns - 28. august 2018 kl. 14:02
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 1600 mennesker nåede at se »Klint 2 - lyden af en verdensarv« - flere end til den første version for to år siden. Dermed kan arrangørerne se tilbage på en præstation, der ikke blot har høstet masser af roser for sin kunstneriske kvalitet, men også blev en kommerciel succes. Faktisk var forestillingen så tæt på at være udsolgt, som den kunne blive, skriver DAGBLADET Stevns tirsdag.

arrow Læs også: Kommer der en Klint 3?

- Lørdag aften var der to tomme sæder ud af 384. De tre øvrige spilledage var der helt udsolgt - og søndag aften måtte vi sige nej til nogle, der var mødt op i håb om at købe en ledig billet på stedet. Det lykkedes at få nogle få af dem ind, da vi havde et par uafhentede billetter, men der var desværre nogle, som gik forgæves, siger instruktør Lene Vestergård.

Det betyder, at der er solgt fire gange 384 sæder minus de to tomme lørdag aften. Hvis vi lægger omkring 70 solgte billetter til generalprøven, ender vi på et samlet tilskuerantal på omkring 1600, hvoraf 70-80 er kommet ind på fribilletter til inviterede gæster ved premieren. Salgstallet ligger således komfortabelt over niveauet ved den første opførelse af Klint for to år siden - den blev set af 1370, hvoraf de 1220 betalte for at komme ind.

I praksis betyder det, at Stevns Teaterforening har tjent et pænt overskud til sin drift, ligesom der bliver råd til honorar til instruktør Lene Vestergård og komponist Birgit Løkke. Desuden bliver det nu muligt at dække transportomkostninger for en række af de frivillige, som er knyttet til forestillingen.

I kølvandet på opførelsen af Klint 2 er reaktionerne fra publikum strømmet ind fra nær og fjern som et vidnesbyrd om, at forestillingen har bidraget til, at Stevns er sat på landkortet.

- Det er i høj grad Verdensarv Stevns' fortjeneste. Naja Habermann har skærmet os for problemer, så vi kunne koncentrere os om at lave teater, siger hun.

arrow Lene fejrer jubilæum samtidig med Klint 2
24. august 2018 kl. 14:03 Opdateret: kl. 13:16
arrow Anmeldelse og billeder: Klintens store drama
24. august 2018 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:11
arrow Billeder: Liv og glade klintedage
24. august 2018 kl. 09:17 Opdateret: kl. 08:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk