24. oktober 2020
Stevns Klint er blevet fredet.
gallery icon

Se billedserie

Stevns Klint er blevet fredet.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klagenævn afgør: Stevns Klint bliver fredet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klagenævn afgør: Stevns Klint bliver fredet
Stevns - 14. oktober 2020 kl. 05:20
Af Erik Nielsen

Miljø- og Fødevareklagenævnet har nu meldt klart ud, at de agter at frede Stevns Klint. Og det bliver efter Danmarks Naturfredningsforenings model, der gik endnu videre end Stevns kommune, så udover selve fredningen har Miljø- og Fødevareklagenævnet besluttet alligevel at ville inddrage den 25 meter brede dyrkningsfri bræmme, som Fredningsnævnet tog ud af indstillingen i 2017.

arrow Læs også: Hvem ejer Stevns Klint?

- Stevns Klint er Unesco verdensarv, og det giver os nogle ganske særlige forpligtelser i forhold til et helt unikt stykke natur i verden. Med fredningen har vi nu fået bedre muligheder for at beskytte og bevare Klinten, og samtidig vil trampestien få et bedre forløb på toppen af Klinten, udtaler borgmester Anette Mortensen i en pressemeddelelse i den sammenhæng.

Fredningsforslaget blev indsendt af Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening i januar 2016 efter et grundigt forarbejde, inddragelse af lodsejere mv.

Miljø- og Fødevareklagenævnet lægger op til en snarlig afslutning på sagen, og lægger samtidig op til en fredning af national og international betydning.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har sendt et høringsbrev ud til alle lodsejere, hvor de fortæller om den påtænkte afgørelse samt en vurdering fra Vurderingsstyrelsen, som klagenævnet har spurgt til råds i forbindelse med erstatningens størrelse. Den endelige afgørelse inklusiv erstatningens størrelse sendes ud, når høringsperioden er afsluttet og eventuelle kommentarer gennemgået og behandlet.

Sn.dk følger op med kommentarer og uddybelse.

arrow Billeder: Skarpe fronter for og imod fredning
13. maj 2019 kl. 14:57 Opdateret: kl. 18:45
arrow Afgørelsens time om fredning
11. maj 2019 kl. 07:13 Opdateret: kl. 20:11
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk