11. december 2019
Værftsejer Jens Vorsholt Rolighed og søfarer Theis Midé Erichsen foran Kolmar af Stavoren, der ligger i dok i Rødvig. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Værftsejer Jens Vorsholt Rolighed og søfarer Theis Midé Erichsen foran Kolmar af Stavoren, der ligger i dok i Rødvig. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt søfarers båd ligger på land i Rødvig Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt søfarers båd ligger på land i Rødvig Havn
Stevns - 14. maj 2019 kl. 05:55
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rødvig Skibs- og Bådebyggeri fik i lørdags en kendt søfarer som kunde i beddingen. Theis Midé Erichsen - kendt som den mellemste søn af Mikkel Beha og barnebarn af nyligt afdøde Troels Kløvedal - har sat sin båd: Kolmar af Stavoren på bedding i Rødvig.

- Jeg skal have hende renset og smurt, og heldigvis sagde Jens Rolighed ja til opgaven med kort varsel, siger Theis Midé Erichsen, da DAGBLADET kiggede forbi sent mandag eftermiddag.

Kolmar er den båd, som den kendte søfarer, foredragsholder og forfatter bor på, når den ligger til kaj i Københavns Havn. Det er et gammelt skib fra 1928, bygget i Holland. Længden er 22 meter og vægten ikke mindre end 85 tons. Han overtog båden for to år siden.

- Der er ikke mange beddinger, der kan tage en båd af den størrelse, siger Theis Midé Erichsen.

Han håber at kunne sejle båden hjem efter næste weekend, men vil opholde sig i og omkring Rødvig indtil da, mens han holder øje med vejrudsigten.

- Vi skal foretage det, som kaldes en hedvandsrensning og en bundsmøring, og vi har lovet at skynde os. Det kræver, at arbejdet med at renovere undersiden udføres i to holds-drift, oplyser værftsejer Jens Vorsholt Rolighed.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk