19. november 2018
Modelfoto
Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karatetræner dømt for at afstraffe syv børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karatetræner dømt for at afstraffe syv børn
Opdateret 09. februar 2018 kl. 13:00
Stevns - 09. februar 2018 kl. 12:58
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Karate Unions børne- og juniorstævne foregik i august 2016 på Stevns Naturcenter ved Mandehoved. Her deltog børn i aldersgruppen syv til 14 år fra karateklubber i hele landet. En episode fra denne lejr var for nylig en sag for Retten i Roskilde, hvor cheftræneren på lejren var tiltalt for at have tilskyndet 33 deltagende børn til at slå syv andre børn i bagdelen med bælterne fra deres såkaldte gi.

Den nu 54-årige cheftræner har nægtet sig skyldig i tiltalen og desuden betridt den erstatningspligt for tort på 5.000 kroner, som forældrene til én af de syv-årige deltagere har krævet.

Anklagemyndigheden nedlagde under sagen påstand om fængsel i 60 dage til tre måneder, der eventuelt kunne gøres betinget med vilkår om samfundstjeneste.

Dommen blev dog noget mildere end den påståede og endte med en bødestraf på i alt otte dagbøder på hver i sær 500 kroner - sammenlagt 4.000 kroner - med en forvandlingsstraf på otte dages fængsel.

Tiltalte blev endvidere pålagt at betale sagens omkostninger - dog kun halvdelen af salæret til den beskikkede forsvarer, hvor statskassen betaler den anden halvdel. Og den 54-årige karateinstruktør blev frifundet for at betale erstatning.

Både den tiltalte og anklagemyndigheden har efterfølgende anket dommen. Forsvareren kræver fortsat frifindelse, mens anklageren vil have skærpet dommen i sagen, der altså nu går videre til Østre Landsret.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge fredag 10. februar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk