29. oktober 2020
I Hårlev Sogn lykkedes det at opstille en liste med syv kandidater og én stedfotræder. Foto: Henrik Fisker
I Hårlev Sogn lykkedes det at opstille en liste med syv kandidater og én stedfotræder. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kandidaterne til de nye menighedsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kandidaterne til de nye menighedsråd
Stevns - 19. september 2020 kl. 10:08
Af Henrik Fisker

Efter denne uges valgforsamlinger i landets menighedsråd tegner der sig nu et billede af, hvem der skal styre kirkerne de kommende fire år.

arrow Læs også: Se alle navnene på de valgte kandidater ved menighedsrådsvalget på Stevns

Intet er dog afgjort endnu, da valgreglerne foreskriver, at de opstillede lister kan udfordres af andre kandidater, der ønsker at stille op. Det kan ske indtil fire uger efter den første valgforsamling, hvilket i de allerfleste tilfælde vil sige tirsdag 13. oktober. Hvis det sker, bliver der kampvalg til menighedsrådet tirsdag 17. november, hvor folkekirkemedlemmerne i det pågældende sogn skal møde op og afgive deres stemme.

På Stevns lykkedes det i alle sogne at opstille en kandidatliste til de nye menighedsråd - med undtagelse af Strøby og Valløby sogne, hvor der manglede henholdsvis to kandidater og én kandidat i at fylde alle pladser til Nordstevns Pastoats menighedsråd ud. Derfor skal sognebørnene møde op til endnu en valgforsamling, som holdes tirsdag 6. oktober kl. 17 i Valløby Forsamlingshus og kl. 19 i Kirkeladen i Strøby.

Hvis man agter at stille op ved et kampvalg, skal man udfylde en af Kirkeministeriet godkendt blanket, hvor der oplyses om antal, der vælges, og antal stillere. Kandidatlisten kan udskrives fra www.km.dk og www.menighedsraadsvalg.dk.

Henvendelser angående afstemningsvalg kan ske til menighedsrådet i sognet, og kontaktinformation kan findes på www.sogn.dk eller hos Tryggevælde provstikontor på mail: tryggevaelde.provsti@km.dk.

Nedenfor gengives navnene på de kandidater og suppleanter, som blev opstillet på valgforsamlingerne i de respektive sogne i Stevns Kommune. Såfremt der ikke kommer andre opstillede inden 13. oktober, er de automatisk valg til de nye menighedsråd, der træder i funktion søndag 29. november, dvs. første søndag i advent.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk