7. august 2020
Vedvarende energi som sol og vind skal efter planen dække en stadigt større del af vores elforbrug i fremtiden. Foto: Thomas Olsen
Vedvarende energi som sol og vind skal efter planen dække en stadigt større del af vores elforbrug i fremtiden. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan vedvarende energi dække hele vores energibehov?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan vedvarende energi dække hele vores energibehov?
Stevns - 27. april 2019 kl. 14:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan vedvarende energi virkelig dække vores energibehov?

Spørgsmålet stilles af Klima- og Energigruppen på Stevns i anledning af den igangværende festival: Forskningens Døgn, hvor man har mulighed for at få direkte dialog med de bedste forskere om tidens brændende spørgsmål.

Svaret på spørgsmålet skal ses i forhold til Folketingets principbeslutning om, at Danmark skal være fri for al fossil energi senest i 2050.

Forsker Gregor Giebel - som har arbejdet med problemstillingen i mere end 20 år med erfaringer fra Risø og nu er ansat i DTU Vindenergi - kommer på et offentligt møde på tirsdag 30. april kl. 19.00. Mødet finder sted i Frivillighedscentret i Hårlev.

Spørgsmålene er mange:
Vind- og solenergi kan dække vores behov for el hen over året. Men hvor tæt kan vi komme på 100 procent vedvarende energi i el-nettet, og hvad med den øvrige brug af energi? Er der nok vedvarende energi til at dække el-behovet eller hele energibehovet i Danmark, Europa og verden? Kommer energien også når vi har brug for den, eller må vi lagre en del? Bliver det for dyrt at omstille hele vores el-produktion? Kan vi stadig nå vores klimamål, eller er tiden for knap? Er Danmark virkelig førende i integration af vindenergi i el-nettet? Og hvor meget vil elektrificering præge fremtiden?

Deltagelse i mødet er gratis, og alle er velkomne.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk