24. september 2021
De to politiske venner: Mikkel Lundemann Rasmussen (tv.) og Mads Andersen (begge K) mødtes på grænsen mellem Køge og Stevns for at give håndslag på en nordligere linjeføring af statsvejen end den, som VVM-redegørelsen beskriver. Privatfoto
De to politiske venner: Mikkel Lundemann Rasmussen (tv.) og Mads Andersen (begge K) mødtes på grænsen mellem Køge og Stevns for at give håndslag på en nordligere linjeføring af statsvejen end den, som VVM-redegørelsen beskriver. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K vil flytte statsvej længere mod nord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K vil flytte statsvej længere mod nord
Stevns - 18. maj 2021 kl. 06:13
Af Henrik Fisker

Konservative på begge sider af kommunegrænsen mellem Køge og Stevns bakker op om, at en kommende statsvej skal placeres så nordligt som muligt. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af gruppeformand Mikkel Lundemann Rasmussen fra Stevns og stedfortræder i Folketinget og byrådsmedlem Mads Andersen fra Køge Kommune.

arrow Læs også: Statsvej: Borgerforeninger er fortrøstningsfulde

De slår samstemmende fast, at den nyligt offentliggjorte VVM-undersøgelse fra Vejdirektoratet tydeligt slår fast, at en vej syd om Hårlev ikke løser de trafikale udfordringer I Stevns Kommune.

»En statsvej til 700 millioner kroner skal gavne borgerne og løse de trafikale udfordringer i Stevns og Køge kommuner. Det kræver, at politikerne lokalt og på Christiansborg finder fælles fodslag og tør kigge i alternative muligheder end, hvad den fremlagte VVM peger på«, hedder det i pressemeddelelsen.

- Vi står med ét af Danmarks bedste infrastrukturprojekter målt på samfundsøkonomiskeffekt - og det bliver kun bedre, når vi kigger længere mod nord. Den fortælling skal ud til Christiansborg, og jeg skal nok gå i spidsen for at fortælle det i både salen og på gangene til alle jeg møder, lover Mads Andersen.

De to politiske venner nævner ikke linjeføring A, der går nord om Hårlev, men som i VVM-redegørelsen er løbet ind i vanskeligheder på grund af forekomsten af sjældne flagermusearter i Vallø Storskov. Derimod lægger Mikkel Lundemann Rasmussen klart afstand til linjeføring B og Bb, der går syd om Hårlev.

- Den sydlige vej er en Faxe-vej. Den gavner minimalt stevnsboerne og virksomhederne, der pendler nordpå hver morgen - det er en ommer! Vi skal løse flaskehalsproblemet i Køge og Strøby Egede - og det gør vi kun ved at kigge længere mod nord, siger han.

Mikkel Lundemann hæfter sig ved, at VVM-redegørelsen skitserer, hvordan der kan anlægges en »landskabsbro«, som krydser Tryggevælde Å - et projekt, som »ellers tidligere har set meget besværet ud«.

- Det giver grobund for særligt at kigge på alternativerne 5-6, som har været bragt i spil tidligere i processen. Det kræver en god og konstruktiv dialog med alle politikere i Køge - som jeg håber også har en interesse i at løse de trafikale udfordringer, der er i deres egen kommune, understreger Mikkel Lundemann.

arrow Tvist om mulig vejforbindelse: - Det er politisk manipulation
02. juli 2021 kl. 18:57 Opdateret: kl. 15:37
arrow Gruppeformand: Her skal statsvejen ikke være
30. juni 2021 kl. 16:07 Opdateret: kl. 15:13
arrow Minister om statsvej: - Man må væbne sig med tålmodighed
30. juni 2021 kl. 12:32 Opdateret: kl. 12:32
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk