25. maj 2019
Mikkel Lundemann Rasmussen (K) mener, at Varly Jensen bør se fremad i stedet for at hænge i fortiden. Foto: Henrik Fisker
Mikkel Lundemann Rasmussen (K) mener, at Varly Jensen bør se fremad i stedet for at hænge i fortiden. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K: Se nu fremad Varly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K: Se nu fremad Varly
Stevns - 11. september 2018 kl. 13:32
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Varly Jensens (DF) holdning til et nyt etisk kodeks om samarbejde i Kommunalbestryelsen fik mange ord med på vejen af flere andre medlemmer af Kommunalbestyrelsen, der ikke kan forstå den holdning som Varly Jensen har indtaget til samarbejdet i Kommunalbestyrelsen. Èn af dem var Mikkel Lundemann Rasmussen (K), der er ny i Kommunalbestyrelsen, men var med i den konstituerings-aftale, som Varly Jensen hentyder til.

arrow Læs også: DF'er imod etisk kodeks for politisk samarbejde

- Se nu fremad i stedet for at vende blikket bagud og hænge dig i fortiden. Vi har alle en forhistorie. Også dig Varly. Og jeg er sikker på, at hvis vi alle skulle efterleve din logik, så kom vi ingen steder. Vi kan være uenige, men alligevel føre en konstruktiv debat, og nu kan vi holde hinanden op på, hvad der står i papiret, sagde den konservative gruppeformand.

Efter gruppeformændene Steen S. Hansen (S) og Flemming Petersen (V) havde bakke dette synspunkt op, så satte Henning Urban Dam Nielsen (S) disse ord på:

- Vi skulle gerne være rollemodeller for hvordan man kan samarbejde. Dette kræver nogle gange også, at man er i stand til at tilgive, så man kan komme videre ad samarbejdets vej.

Til disse indlæg svarede Varly Jensen:

- Hvordan skal jeg kunne samarbejde med nogen, der ikke imødekommer mig på ét eneste punkt?

Denne debat fik i borgernes spørgetid Gerhard Nagott, der ikke sidder i Kommunalbestyrelsen, men stillede op for Venstre ved sidste valg, til at rejse sig op og henvende sig direkte til Varly Jensen med et spørgsmål.

- Jeg har med interesse læst, hvad du har skrevet i din protokollering, men jeg har med endnu større interesse lyttet til, hvad du har sagt her i dag, at du ikke har tillid til at samarbejde med de andre partier. Har jeg forstået det rigtigt, at du ikke har tillid til at samarbejde med de andre partier?

Til det svarede Varly Jensen:
- Du skal forstå forhistorien for at forstå, at jeg har mistet tilliden til at samarbejde med dem.

Derefter havde Gerhard Nagott et kort opfølgende spørgsmål:

- Men hvorfor vil du så forhandle med dem, hvis du ikke har tillid til dem og derfor ikke kan indgå aftaler med dem?

- Det gør jeg for borgernes skyld, lød svaret fra Varly Jensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk