19. oktober 2021
40 stadeholdere sørger for et stort udbud på det traditionelle julemarked på Højerup på søndag 9. december.
gallery icon

Se billedserie

40 stadeholdere sørger for et stort udbud på det traditionelle julemarked på Højerup på søndag 9. december.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julemarked for de kræsne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemarked for de kræsne
Stevns - 05. december 2018 kl. 13:32

Traktørstedet Højeruplund, Klinteshoppen og Stevns Fødevarenetværk indbyder søndag 9. december atter til Julemarked for De Kræsne. Hele dagen fra klokken 10 til 16 er der åbent på traktørstedet, hvor 40 udvalgte kunsthåndværkere og fødevareproducenter fra Stevns tilbyder deres produkter.

Der er frugt og syltede sager fra Engvang, krydderurter fra Urtopia, grøntsager fra Klippingegård og røgvarer og æbleflæsk fra Livsnyderen og Bonderøven. De besøgende finder keramik, foto og illustrationer fra de stevnske kunstnere: Vicki Kolby, Sabine Kleinhout, Katrine Hauerslev Rostén og Ulla Thornberg. Anette Sjølund og Bente Ansholm viser malerier med stevnske motiver. Annemarie Colding, Linda Jodehl og Astrid Munck møder op med smykker. Teadrops og Køge Kafferisteri byder på smagsprøver af te og kaffe, og hvis man ønsker noget stærkere, er der også smagsprøver hos JP Vin. Stevns Urter præsenterer olier og urter, og i den gule bil finder man oste og delikatesser. Inger Jepsen medbringer sin tekstilkunst. Gaver til juletræet finder man også hos Min Taske, hos Elviras Kunsthåndværk og i Susannes pileflet. For dem, der går efter bøger, er det måske værd at besøge Østsjællands Museums stadeplads, hvor der er udsalg af bøger om Stevns og andre varer fra museumsbutikken eller hos Charlotte Blay, der sælger værker med udgangspunkt i Gjorslev. De, der vil forkæle sig selv, finder økologiske grøntsager hos Nørby, prisbelønnet brød og bagværk hos Karise bageren, en håndskåren pibe hos Skovbo piber, en sølvting fra Holtug Smykker eller en pose brændte mandler hos Anne fra Ankers Tivoli. Trænger du til en gave til hjemmet, har Sejer Folke flotte skærebrætter, Ole Trædrejer fine træskåle og Børstenbinderen koste og børster til et hvert formål. Juletræer og pyntegrønt finder du hos AIK Strøby Fodbolds juletræssalg, i Ida's shop med juledekorationer, og Lone Krabbes papirkunst er lige til at hænge på juletræet.

Du kan opleve kunstsmeden Kasper Pedersen smede spændende knive, økser og anden brugskunst på markedet, og husk medbringe dine køkkenknive, så skærsliberen kan gøre dem klar til julen.

Der er også gevinster til De Kræsne. Alle stadeholderne har doneret gaver til et lotteri, som de besøgende kan købe lodder til på dagen. Gaverne er udstillede på traktørstedet.

Den kræsne gane bliver også tilfredsstillet. Traktørstedet byder på frokostplatte, flæskesteg, æbleskiver, vafler, samt kolde og varme drikke. Der er fri entré og parkering på Højeruplund under julemarkedet.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk