26. marts 2019
Søværnets Minørtjeneste var tirsdag aften på job i Køge Bugt-området for at bortsprænge gamle søminer. Det medførte flere rystelser på landjorden i Rødvig-området. Pressefoto: Søværnet
Søværnets Minørtjeneste var tirsdag aften på job i Køge Bugt-området for at bortsprænge gamle søminer. Det medførte flere rystelser på landjorden i Rødvig-området. Pressefoto: Søværnet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jorden rystede: Beboere troede det var jordskælv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jorden rystede: Beboere troede det var jordskælv
Stevns - 04. juli 2018 kl. 12:55
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række borgere oplevede tirsdag aften ved 20.30-tiden, at grunden kortvarigt blev usikker under deres fødder, skriver DAGBLADET Stevns onsdag.

Steen Sparrman med bopæl i Thorsvænge siger til DAGBLADET, at han registrerede tre tilfælde:

- Første gang var kl. 20.28 og føltes nærmest, som om en stor lastbil kørte forbi lige uden for vinduet. Anden gang kom en halv time senere og var mindre kraftigt. Tredje gang var omkring kl. 21.30, hvor det igen var kraftigere, siger han.

Steen Sparrman har i den forbindelse gjort en interessant iagttagelse.

- Alle de tilbagemeldinger på Facebook fra folk, der har mærket noget, er registreret tæt på kystlinjen - lige fra Korsnæb til Højstrupvej - mens der ikke er observeret noget i Store Heddinge. Det kunne måske tyde på, at kilden skal findes til søs, siger han.

Og det har Steen Sparrman ganske ret i.

DAGBLADET har onsdag formiddag været i kontakt med Geus (Grønlands og Danmarks Geologiske Undersøgelser), der holder øje med seismisk aktivitet. Her er der ingen observationer gjort om jordskælv tirsdag aften.

- Vi har netop modtaget en mail fra Søværnets Minørtjeneste, der oplyser, at de har været på job i aftes for at sprænge gamle miner i Køge Bugt. Det er altså årsagen til, at borgere på Stevns har observeret flere rystelser tirsdag aften, siger Henrik Højmark Thomsen fra Geus.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk