27. september 2020
Mads Granum Kvintet gæster søndag Sankt Katharina Kirke med et sæt nyere og ældre salmer i jazzversion. Pressefoto
Mads Granum Kvintet gæster søndag Sankt Katharina Kirke med et sæt nyere og ældre salmer i jazzversion. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jazzsalmer til sommerkoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jazzsalmer til sommerkoncert
Stevns - 14. august 2020 kl. 14:55

Søndag 16. august kl. 15.00 kan man høre én af landets bedste jazz(salme)musikere, når Mads Granum gæster Sankt Katharina Kirke med sin kvintet. Der er gratis adgang.

Mads Granum har komponeret 10 nye jazzsalmer til sit fjerde album: Med favnen fuld af kærlighed, som blev lanceret på Youtube i efteråret 2017. Her opnåede de på få måneder mere end 100.000 visninger.

Albummets nykomponerede jazzsalmer er med tekster af nogle af Danmarks bedst kendte salmedigtere i nyere tid: Johannes Møllehave, Lisbeth Smedegaard Andersen, Holger Lissner, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen, Johannes Jørgensen og Simon Grotrian. Koncerten byder også på enkelte ældre og kendte salmemelodier i jazzfortolkning.

Mads Granum har med sine fortolkninger af salmer opnået en opsigtsvækkende niche-succes som jazzmusiker og har de seneste 14 år turneret flittigt med sin kvartet. Den består af Regitze Glenthøj (vokal), Mads Hansen (saxofon), Mads Granum (piano), Thomas Ovesen (kontrabas) og Ricco Victor (trommer og percussion).

Mads Granums orgelstykker i jazzversion er blevet spillet i USA, Australien, New Zealand og Europa, og flere af hans nye salmer er med i de nye salmebogstillæg. Det omfattende cv inkluderer desuden kapelmesterjob for Thomas Eje, keyboardspiller i Glæsels Orkester for Linie 3 og meget andet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk