15. december 2018
Henrik Lind og Jacob Haugaard har kendt hinanden i en årrække. Lørdag kom han til Strøby Egede, hvor han donerede både sin egen og andres plakatkunst til Fælleshuset i Strøby Egede. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Henrik Lind og Jacob Haugaard har kendt hinanden i en årrække. Lørdag kom han til Strøby Egede, hvor han donerede både sin egen og andres plakatkunst til Fælleshuset i Strøby Egede. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jacob Haugaards kunst kom op på væggen i Fælleshuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Haugaards kunst kom op på væggen i Fælleshuset
Stevns - 16. april 2018 kl. 12:05
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jacob Haugaard har personligt doneret sin egen samt andre kendtes kunstplakater til Fælleshuset i Strøby Egede.

Henrik Lind fra OLC Ejedendomme, som administrerer Fælleshuset ved biblioteket i Strøby Egede, stod sammen med undertegnede og ventede på den udøvende og donerende kunstner lørdag formiddag. Jacob Haugaard er kendt fra mange sammenhænge, men der er nok ikke så mange, der ved, at han tilbage i 1986 havde sin debut med Finn Nørbygaard og Jadak-showet på restaurant Udsigten på Kystvejen ved Strøby Egede.

Det indviede han os i, da han fem minutter over ti dukkede op i Fælleshuset i totalt rødt outfit med sin efterhånden karakteristiske baret som det røde punktum på knolden. Og lørdag fik han så endnu en debut i Strøby Egede - denne gang i 2018 - hvor han simpelthen har doneret både sin egen samt andres kunst til at pryde væggene i de ellers meget hvide lokaler i forbindelse med Kystparken.

- Når kommunen ikke vil, så må Jacob Haugaard jo træde til, som han proklamerede over for DAGBLADET.

Han henviste dermed til de utallige forespørgsler, som Henrik Lind har sendt til både kommunen og de lokale grundejerforeninger for at få lidt kunst på de meget hvide vægge i de lokaler, som de lokale benytter sig af til både offentlige og mere private arrangementer i Strøby Egede.

Han og Henrik Lind har kendt hinanden i snart fem år. De mødte hinanden på Gran Canaria, og da Henrik Lind fortalte, hvor han kom fra, så huskede Haugaard tydeligt debut-showet med Finn Nørbygaard på Kystvejen. Det er gode minder for entertaineren fra Strøby Egede.

- Derfor er det da også lidt sjovt, at han nu kan fejre endnu en debut og premiere netop her, siger Henrik Lind, der er meget glad for, at Jacob Haugaard har villet sponsere sin egen og andres plakatkunst til Fælleshuset.

Køges-glarmester.dk har desuden sponseret rammerne og hans egen virksomhed OLC Ejendomme resten, så kunstværkerne nu alle hænger og tager sig godt ud på væggene.

"Årets kunstnerplakat" er navnet på en efterhånden mangeårig tradition hos emballagevirksomheden DS Smiths lokale afdeling i Vejle. Hvert år indgår de et samarbejde med en kunstner, hvilket i år er Jacob Haugaard - sidste år var det den hedengangne forsanger i Shubidua: Michael Bundesen, der var udvalgt. Hans kunstværk hænger derfor også på væggen i Strøby Egede, da Haugaard har adgang til de tidligere plakatkunstneres værker også.

Nu og fremover kan alle se de farverige plakater på væggene i Fælleshuset.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge mandag 16. april

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk