18. januar 2021
Stevns MTB, åbner på lørdag en mountainbike-bane på området lige nord for selve Magleby ved Skovmarksvej 9. Her er det rammet ind med rødt. Kort: Stevns Kommune
Stevns MTB, åbner på lørdag en mountainbike-bane på området lige nord for selve Magleby ved Skovmarksvej 9. Her er det rammet ind med rødt. Kort: Stevns Kommune
Foto: MetteCre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indvielse: Fra losseplads til cykel-bane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indvielse: Fra losseplads til cykel-bane
Stevns - 16. maj 2019 kl. 16:25
Af Erik Nielsen

En officiel åbning af Lossen finder sted på lørdag 18. maj klokken 10. Og hvis du ikke lige skulle vide, hvad Lossen er, så er det et spritnyt spor for mountainbike-entusiaster.

arrow Læs også: Fra gammel losseplads til mountainbike-bane

Arbejdet med at få skabt banen på det offentlige areal ved Magleby har stået på et stykke tid. Og de relevante udvalg i kommunen har haft det oppe til vurdering, så mountainbike-brugere i kommunen kan indtage området, som i tidernes morgen var den lokale losseplads, der i fremtiden skal bruges som en såkaldt MTB-bane.

Adressen på sporet er Skovmarksvej 9 under postnummer Klippinge ved Magleby.

Kommunen har foretaget grundige undersøgelser af arealet for at sikre sig, at hele området er dækket med en halv meter ekstra jord, da arealet tidligere har været anvendt til affald. Den ekstra jord har skullet sikre, at brugere af området ikke udsættes for forurenet jord, når de færdes der.

Der er således blevet lagt over 3.000 tons jord på, og der er brugt mellem 500-600 frivillige arbejdstimer på at klargøre banen.

På den officielle åbningsdag vil der være guidede ture rundt på sporet, og der vil være pølser på grillen i klub- og bålhytten. Der vil også blive serveret lidt at drikke samt ikke mindst afvikles konkurrencer

- Kom og vær nysgerrig på hvad dette spor indeholder. Her er blandt andet bygget en teknikbane, som kan bruges af både børn og voksne. Arrangementet forventes at slutte klokken 15. Alle er velkommen, store og små, skriver bestyrelsen i Stevns MTB på klubbens Facebook-side.

Klubbens sponsor: cykelbutikken Veló94 vil også være tilstede med forskelligt cykelgear.

Man kan også møde MTBeast.dk som blandt andet afholder kurser og MTB-workshops. På dagen vil der således være små workshops af en halv time for interesserede.

Banen er tre kilometer lang, og da den er anlagt som en cirkel med sløjfer, så kan man nemt variere en kørsel af seks-syv kilometers varighed.

Der er også indlagt bump, og da banen blot en halv meter bred, så gælder det om at holde tungen lige i munden.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk