19. januar 2020
Bent Leschly Sørensen fra Magleby skal også i år at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Privatfoto
Bent Leschly Sørensen fra Magleby skal også i år at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsamlere mod kræften søges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsamlere mod kræften søges
Stevns - 21. marts 2019 kl. 06:47
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nærmest gået inflation i indsamlinger til humanitære formål, og det mærkes på tilslutningen og indsamlingsresultatet hos flere af organisationerne bag. Senest måtte Folkekirkens Nødhjælp nøjes med under 15.000 kroner ved sin årlige sogneindsamling på Stevns - organisationens hidtil laveste indsamlingsresultat i kommunen.

Kræftens Bekæmpelse holder dog sædvanligvis fanen højt og er i særklasse den organisation, der har størst opbakning blandt stevnsboerne. Sidste år samlede lige over 100 indsamlere i alt 145.654,20 kroner ind - det er omkring 15.000 kroner mindre end året før og et pænt stykke fra rekorden på 192.000 kroner sat i 2010. Men det er stadig markant højere end alle indsamlende organisationer på Stevns.

Det er der en god forklaring på, mener indsamlingsleder og lokalformand Anny Borch Jensen:

- Kræft er en folkesygdom, som de fleste af os vil mærke på tætteste hold på et tidspunkt i livet. Hver tredje dansker bliver ramt af kræft, og endnu flere oplever at være pårørende, ven eller kollega til en kræftsyg, siger hun.

Søndag 7. april står hun og Kræftens Bekæmpelse på Stevns atter for en landsindsamling. Målet er naturligvis at samle flest mulige penge ind - og gerne flere end sidste år.

- Vi har i dag 70 indsamlere, så der er et stykke vej endnu. Vi skulle gerne have tæt på 50 mere, siger Anny Borch Jensen.

Flere overlever kræft
De nyeste tal viser, at den såkaldte femårs overlevelse - altså den andel af kræftpatienterne, som har overlevet sygdommen i mere end fem år efter diagnosen - er steget. Blandt de kvinder, der fik kræft i perioden 2002-06, overlevede 56 procent. Ti år senere overlever 64 procent. For mænd er overlevelsen efter kræft steget fra 50 til 60 procent. Tallene er for nylig kommet fra den fælles nordiske kræftdatabase: Nordcan.

- Det er en virkelig flot fremgang. Det viser tydeligt, at Kræftens Bekæmpelses arbejde med at sætte fokus på patienternes sag virkelig nytter, siger Anny Borch Jensen.

Indførelsen af kræftpakkerne samt nye og bedre behandlinger er nogle af årsagerne til, at kræftoverlevelsen er steget. Som en konsekvens af den positive udvikling vil et voksende antal danskere leve med - eller efter - sygdommen i mange år. Ifølge de nyeste tal er der næsten 300.000 danskere, som lever med en kræftdiagnose.

Men der er også en stigning i antallet af danskere, som får kræft. Det skyldes især, at vi bliver ældre. I 2006 fik 31.891 mennesker konstateret kræft herhjemme. 10 år senere var tallet 38.262.

- Derfor er det vigtigt, at der kommer rigtig mange på gaden til vores landsindsamling søndag 7. april. Vi har brug for al den hjælp, som vi kan få, til at samle ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte, siger formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

Du kan melde dig som indsamler på tlf. 7022 2019 eller på www.indsamling.dk. Du kan også tilmelde dig direkte til Anny Borch Jensen på tlf. 2924 7726 eller mail: annyborch@mail.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk