21. september 2020
Hennings Urban Dam Nielsen overrakte pris og gave til årets modtager af handicapprisen: Hanne Østerlund. Foto: Rikke Michael Hansen
gallery icon

Se billedserie

Hennings Urban Dam Nielsen overrakte pris og gave til årets modtager af handicapprisen: Hanne Østerlund. Foto: Rikke Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ildsjæl modtog handicapprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ildsjæl modtog handicapprisen
Stevns - 05. december 2019 kl. 12:42
Af Rikke Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som der står listet i kriterierne for, hvem der kan modtage handicapprisen i Stevns Kommune, så kan den for eksempel gå til en lokal ildsjæl.

Og en ildsjæl er lige netop, hvad Hanne Østerlund fra Tommestrup er. Ud over at have været en del af hjemmeplejen i Stevns Kommune gennem de seneste 35 år har den 61-årige nattevagt på Stevnshøj været aktiv i den lokale afdeling af Dansk Handicap Forbund (DHF) gennem mange år.

Feriehjælper 16 gange

I indstillingen - som er indsendt af afsnitsleder for kommunes fem plejecentre Lena Svantemann, leder af kommunens hjemmepleje Tine Gylling samt kollegaer på Stevnshøj - står blandt andet:

»Hanne har igennem rigtig mange år været en ildsjæl for dem i samfundet, som har haft brug for ekstra hjælp. Det har blandt andet betydet, at Hanne har været med på ferie med Dansk Handicap Forbund rigtig mange gange«.

I alt 16 sommerferier er det blevet til, hvor Hanne Østerlund er rejst med som hjælper på Handicapforbundets årlige tre-dagesture. Ture, der blandt andet er gået til Struer, Esbjerg, Skanderborg, Bornholm, Skagen og Tyskland.

- Men denne sommerferie var sidste gang. Jeg siger stop nu på grund af alderen, bebudede prismodtageren i sin takketale, for som hun forklarede, så »er man på hele tiden«.

- Jeg kan huske den første gang, at jeg var med. Der sov jeg i tre dage, da jeg kom hjem, fortalte Hanne Østerlund.

Indstillingen af Hanne Østerlund blev videre begrundet med hendes villighed til altid at stille op med en hjælpende hånd til møder og festlige indslag. Og så er hun kendt for at bage pandekager til forskellige arrangementer.

Du er en ener

Prisen blev uddelt tirsdag 3. december på FN's internationale handicapdag.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget (SSU): Henning Urban Dam Nielsen (S) - der også er medlem af Handicaprådet i Stevns Kommune - overrakte prisen og blomster til Hanne Østerlund ved en festlighed på Frivillighedscentret i Hårlev.

- Du giver personer, der har et handicap, en bedre hverdag. Du er en ener, der i den grad gør en forskel for andre mennesker. Tak for din indsats, sagde Henning Urban Dam Nielsen.

Ud over medlemmer af Handicaprådet og repræsentanter fra DHF Stevns var også kolleger og familiemedlemmer mødt op for at fejre prisoverrækkelsen sammen med Hanne Østerlund, der i tillæg til adskillige pæne og anerkendende ord også fik gaver, blomster og mange knus.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk