27. juli 2021
En 46-årig mand fra Stevns har været stillet for en dommer ved Retten i Roskilde, da han ulovligt købte receptpligtig medicin på nettet. Foto: Hans Jørgen Johansen
En 46-årig mand fra Stevns har været stillet for en dommer ved Retten i Roskilde, da han ulovligt købte receptpligtig medicin på nettet. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idømt bøde for at købe receptpligtig medicin i udenlandsk webbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Idømt bøde for at købe receptpligtig medicin i udenlandsk webbutik
Stevns - 20. oktober 2020 kl. 06:07
Af Erik Nielsen

Et receptpligtigt lægemiddel, som virker angstdæmpende og afslappende, var omdrejningspunktet, da en 46-årig mand stod foran en dommer ved Retten i Roskilde. Manden havde ulovligt erhvervet sig zopiclone via en butik på internettet.

En 46-årig mand er ved Retten i Roskilde blevet idømt en tillægsbøde på 7.500 kroner samt konfiskation af 90 såkaldte zopiclone-tabletter - ud over et tidligere udstedt bødeforlæg på 3.000 kroner. Han er dømt for at have købt det receptpligtige lægemiddel via en udenlandsk netbutik. Og det er ulovligt at erhverve sig midlet på den facon. Der skal en recept til for at købe og bruge zopiclone, der bruges til patienter for at give en afslappende effekt og dæmpe angst.

Den dømte 46-årige mand med tilknytning til Stevns forklarede i retten, at han tidligere har fået lægeordineret medicinen. Og han erkender, at han to gange har bestilt tabletterne til eget forbrug via en udenlandsk netbutik.

Han forklarede, at han var gået ind på en hollandsk hjemmeside, der fremstod ordentlig og pæn. Men det viste sig siden, at forsendelsen kom fra Østen.

Han forklarede også, at han ikke har bestilt zopiclone siden politiet i foråret 2018 fortalte ham, at det var ulovligt og han modtog dengang et bødeforelæg på 3000 kroner.

Uforklarligt
Han kunne i retten ikke forklare, hvorfor der er genfremsendt 60 tabletter af det stof, som lovgivningsmæssigt går ind under lov om euforiserende stoffer, og han var blevet rådet til at nægte dette forhold, hvilket han også gjorde ved Retten i Roskilde.

Ved Retten i Roskilde blev der også fremlagt en e-mail, som viste, at han forsøgte af afbestille de bestilte tabletter, da han var blevet klar over, at det var ulovligt. Og kontoudtog fra den dømtes bank viser, at han harm fået pengene for tabletterne retur, efter han har afbestilt dem. Der er refunderet i alt cirka 2.500 kroner fra et hollandsk firma, som har tilknytning til Skotland.

Dommeren i sagen fandt ikke tiltaltes forklaring overbevisende, og den understøttes ikke af andre oplysninger i sagen, så da indførslen af lægemidlet er i strid med lov om euforiserende stoffer, og da den 46-åriges ukendskab til loven, ikke blev vægtet i skyldspørgsmålet, så blev han idømt tillægsbøden, som beskrevet ovenfor.

Færdselsforseelse
I forbindelse med sagen blev han også kendt skyldig i at have påkørt et færdsels-skilt på Køge Bugt Motorvejen ved afkørslen 31a, så skiltet blev ødelagt. Det blev han konfronteret med af politiet på dagen for uheldet.

Stevnsboen modtog sin dom - hverken han eller anklagemyndigheden har anket sagen. Den dømte betaler ud over bøderne også sagens omkostninger.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk