13. maj 2021
Flemming Petersen (V) og Line Krogh Lay (R) er på tur i det stevnske landskab og giver i seks små film oplæg til debat om fremtidens boligpolitik. Foto: Birgitte J.K.T. Nielsen
Flemming Petersen (V) og Line Krogh Lay (R) er på tur i det stevnske landskab og giver i seks små film oplæg til debat om fremtidens boligpolitik. Foto: Birgitte J.K.T. Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvordan skal vi bo på Stevns?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan skal vi bo på Stevns?
Stevns - 20. april 2021 kl. 06:20
Af Henrik Fisker

Stevns - den grønne bosætningskommune, lød engang et slogan for kommunen. Og befolkningstallet stiger i øjeblikket - primært fordi der flytter flere til Stevns end ud af kommunen.

Men hvordan skal de nye borgere - og alle dem, der bor der i forvejen - leve og bo i fremtidens kommune? Og giver det overhovedet mening at tale om én bestemt boligform, eller er svaret netop, at mangfoldigheden i boliger er det bedste trækplaster?

Det er nogle af de mange spørgsmål, som diskuteres netop nu som en del af Stevns Kommunes kommende boligpolitik. Frem til onsdag 11. maj kan borgerne komme med input til, hvad der skal stå i den boligpolitik, som Kommunalbestyrelsen forventes at vedtage inden sommerferien. Og onsdag kl. 19.00 holder kommunen et virtuelt borgermøde på sin Facebook-side.

Som ved tidligere borgermøder i coronatiden kan man følge oplæggene og stille spørgsmål i kommentarfeltet.

Borgermødet styres af formand for Pla, Miljø og Teknikudvalget Flemming Petersen (V). Boligpolitikken tager afsæt i følgende seks temaer

1. Boliger til alle - varieret boligudbud

2. Strategisk udvikling
3. Liv i landsbyer og landdistrikter

4. Plads til vildskab - Grønne boligområder

5. Klima- og miljøvenligt byggeri - nybyggeri og renovering

6. Grønne forbindelser - binde land og by sammen

Stevns Kommune har optaget seks små film - én til hvert tema. De seks film vises i forbindelse med borgermødet og vil efterfølgende være tilgængelige på kommunens hjemmeside. I filmen deltager formand for Plan, Miljø & Teknik Flemming Petersen sammen med Line Krogh Lay, der var formand for det midlertidige verdensmålsudvalg. Det var dette udvalg, der anbefalede Kommunalbestyrelsen at give Stevns en boligpolitik - en anbefaling, som blev vedtaget allerede for et år siden.

I filmene kan man opleve bl.a. Anker Nielsen og Käte M. Gjørup fra Nicolinelund, Byskoven i Hårlev, Agerhøjen i Store Heddinge, Damgårdens jorde i Rødvig og Rasmus Kjøng Jørgensen, ejeren af virksomheden Kalk i Store Heddinge.

Høringssvar til Boligpolitikken kan indsendes på mail frem til 11. maj på mailadressen: lokalplan@stevns.dk.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk