24. maj 2019
Det ser ganske uskyldigt ud, men scenen er en gengivelse fra Kaare Johannesens bog: "Hor saa vide" om seksualiteten i middelalderen.
Det ser ganske uskyldigt ud, men scenen er en gengivelse fra Kaare Johannesens bog: "Hor saa vide" om seksualiteten i middelalderen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvordan dyrkede de sex i middelalderen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan dyrkede de sex i middelalderen?
Stevns - 21. oktober 2018 kl. 10:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dette delikate emne tages under kærlig behandling ved et foredrag, som menighedsrådet i Store Tårnby Sogn - der endnu ikke er officielt etableret - arrangerer på tirsdag 23. oktober kl. 19.00 i byens forsamlingshus.

Her bliver der budt velkommen til historiker Kaare Johansen, der er tidligere inspektør ved Middelaldercentret i Nykøbing Falster og kendt fra programmer på TV Øst og DR K's historiequiz.

Han tager i foredraget: Seksualitet i middelalderen udgangspunkt i sin bog: Hor saa vide, hvor han »kigger nærmere på vore fjerne forfædre, der hvor de er allermest ubeskyttet«.

Om sit foredrag skriver han selv:

»Ved første øjekast er sex nok ikke det mest oplagte samtaleemne i et menighedsråd. Men når der er tale om seksualitet for 700 år siden, ser tingene faktisk lidt anderledes ud. I middelalderen var seksualiteten nemlig langt hen ad vejen styret af kirken, der ligefrem så det som en hellig pligt! Med nogle ganske, ganske få undtagelser - Adam og Eva - er vi allesammen resultater af seksualiteten, og det erotiske samliv er en fællesmenneskelig erfaring, der binder alle mennesker til alle tider sammen.«

Arrangørerne lover, at »det bliver interessant, oplysende og lærerigt - og ind imellem også en smule lummert«.

Der bliver serveret kaffe og kage, mens øl,vand og vin kan købes.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk