9. december 2018
Hvem er hvem på dette billede af amatørskuespillerne fra Klippinge, og hvilket år er det taget?
Hvem er hvem på dette billede af amatørskuespillerne fra Klippinge, og hvilket år er det taget?
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem er skuespillerne på billedet fra Klippinge?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem er skuespillerne på billedet fra Klippinge?
Stevns - 08. november 2017 kl. 06:26
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I tidligere tider var dilettant-forestillinger et sikkert hit i landsbyerne.

Sådan var det naturligvis også i stationsbyen: Klippinge, hvor amatørskuespillere øvede replikker i løbet af vinteren for at fremføre dem kort før, at foråret satte ind.

I Klippinge var det også naturligt, at Klippinge Hotel lagde scene til visningen, som foregik på lørdage med forpremiere i de tidlige eftermiddagstimer for hovedsageligt ældre, som oftest overværede dilettanten ganske gratis.

Om aftenen var turen kommet til et voksent publikum, som måtte betale entré for at overvære løjerne på scenen. Når dilettanten var opstået, spillede et orkester op til bal.

Sådan skriver Jens Skovly, der beskriver sig selv som en lokalhistorisk interesseret borger. Han har sendt hosstående foto til redaktionen, da han søger oplysninger om dels personerne på billedet og dels om, hvilket år det er optaget.

Nogle af personerne kan han dog godt sætte navn på. Forrest fra venstre ses den ene af Klippinges to slagtermestre: Kresten Winkler efterfulgt af landsbyens urmager: Johannes Skjoldlykke. Manden, som sidder yderst til højre, er Magnus L. Skovly.

- Jeg ved, at billedet er fra engang i 1930'erne, men hvilket år? Hvem er de øvrige aktører på billedet, og hvad var titlen på dilettantstykket, spørger Jens Skovly.

Hvis nogen i DAGBLADET's læserkreds, kan svare på spørgsmålet, er de velkomne til at skrive til ham på mailadressen: skovly@postkasse.com.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk