21. august 2019
Hussalget på Stevns er stigende, og det samme er priserne. Arkivfoto
Hussalget på Stevns er stigende, og det samme er priserne. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huspriserne stiger på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huspriserne stiger på Stevns
Stevns - 14. august 2018 kl. 12:50
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man i juli 2018 stod for at skulle købe et 140 kvadratmeter stort hus på Stevns, skulle man have flere penge op af lommen end for et år siden. Helt bestemt fire procent mere end i juli 2017 - i gennemsnit. Det viser en aktuel opgørelse fra Boligsiden, der er ejendomsmæglernes fælles statistik over det aktuelle hussalg. Tallene er bearbejdet af ejendomsmæglerkæden: Home. Det skriver DAGBLADET Stevns tirsdag.

Her kan man læse, at kvadratmeterprisen blandt de solgte ejendomme i juli 2018 var på 11.964 kroner eller 477 kroner mere end året før, hvor tallet var 11.487 kroner pr. kvadratmeter. Heraf følger, at det omtalte hus på 140 kvadratmeter på Stevns i gennemsnit kostede 1.674.896 kroner mod 1.608.158 kroner i samme måned året før.

Stigningen er på fire procent, hvilket er lidt under det nationale gennemsnit på 4,5 procent. Og det er langt under stigningen i Køge Kommune, hvor kvadratmeterprisen steg med ni procent det seneste år til nu 18.510 kroner, mens den i Faxe er steget med fem procent til 10.946 kroner.

Hos Danbolig nikker ejendomsmægler Katrine Schou genkendende til tallene:

- Det går rigtig godt, men kan vi ikke gå på vandet. Den positive fortælling er, at efterspørgslen på fast ejendom er stigende på Stevns, og at køberne kommer alle steder fra. Over halvdelen af de seneste 10 bolighandler, som vi har afsluttet i Stevns Kommune, har været til købere udefra - primært fra Københavns-området. Således har vi solgt en landejendom i fin stand på Højstrupvej på meget kort tid, og et parcelhus i Store Heddinge nåede slet ikke at komme på nettet, før vi skrev slutseddel med et par fra Kastrup, siger Katrine Schou.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk