26. januar 2021
Anstalten på Sprogø, hvor de "åndssvage" og "løsagtige" piger blev holdt fanget. Foto: Jens Wollesen
Anstalten på Sprogø, hvor de "åndssvage" og "løsagtige" piger blev holdt fanget. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hør historien om pigerne på Sprogø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hør historien om pigerne på Sprogø
Stevns - 23. november 2020 kl. 12:47

Mange biografgængere har set filmatiseringen af Jussi Adler Olsens roman: Journal 64, der tager udgangspunkt i historien om én af de piger, der blev anbragt på Sprogø midtvejs mellem Sjælland og Fyn. Men var livet og tilværelsen på Sprogø, som filmen skildrer den?

Overlæge Christian Keller oprettede i 1923 internatet for »åndssvage, seksuelt løsagtige kvinder«. Internatet eksisterede indtil 1961. Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, der var Europas første racehygiejniske lov. Allerede i 1911 havde Keller fået oprettet et tilsvarende internat for mænd på Livø.

Historikeren Carsten Egø holder tirsdag 24. november kl. 19.00 et foredrag, der beskriver den virkelige historie om kvindehjemmet på Sprogø og omtaler nogle af de skæbner, der blev placeret der. Foredraget ledsages af mange samtidige og nutidige billeder, hvoraf mange ikke kan ses andre steder.

Foredraget arrangeres af LOF Stevns og finder sted i Magleby Forsamlingshus. Entréen er 50 kroner, og billetter købes via LOF Stevns' hjemmeside: lof.dk/stevns.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk