17. december 2018
Aldrig før har turistbranchen haft så mange aktiviteter i gang som i 2018, slog formand Kathrine Hendriksen fast i sin beretning.   Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Aldrig før har turistbranchen haft så mange aktiviteter i gang som i 2018, slog formand Kathrine Hendriksen fast i sin beretning. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høj aktivitet i turistbranchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høj aktivitet i turistbranchen
Stevns - 13. april 2018 kl. 13:32
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formanden for Stevns Turistforening: Kathrine Hendriksen anlagde den optimistiske tone, da hun torsdag aften aflagde beretning på generalforsamlingen i Rødvig Ferieby, hvor op mod 60 medlemmer var mødt op. Det skriver DAGBLADET Stevns fredag.

- Jeg synes, at der efter nogle år med opbrud, omorganiseering af kommunens turismeindsats og ikke mindst et kommunalvalg tegner sig et fint og tydeligt turismelandkort i vores kommune og vores destination, sagde hun som indledning til beretningen.

Kathrine Hendriksen gennemgik den række af nye turismetiltag, som er sat i søen, og nævnte bl.a. den nyetablerede samarbejdsgruppe, der består af Østsjællands Museum, Verdensarv Stevns, Stevns Erhvervsråd, Visit Sydsjælland-Møn, Stevns Kommune og turistforeningen. Det er den, der med en kommunal bevilling på 450.000 kroner til »synlige indsatser« koordinerer aktiviteterne.

Hun fremhævede især ansættelsen af Thor Nielsen som turismekonsulent i en to-årig periode finansieret af såvel Stevns Kommune og turistforeningen, der i hvert af de to ansættelsesår skyder 150.000 kroner ind i hans løn. På konkret forespørgsel fra salen bekræftede Kathrine Hendriksen, at turistforeningen forventer, at Thor Nielsens ansættelse fortsætter ud over projektperioden, og at det sker med kommunale lønkroner.

- Bestyrelsen er af den overbevisning, at vi aldrig i de mange år, vi har været aktører på Stevns, har haft så højt aktivitetsniveau og fine resultater, så megen turismeudvikling, så høj politisk prioritering og så fint koordineret samarbejde omkring turismen, som vi mønstrer i 2018. Det glæder os selvfølgelig enormt meget, slog formanden fast.

Det høje aktivitetsniveau i turistforeningen skal fortsætte i det kommende år, blev det slået fast, da generalforsamlingen godkendte bestyrelsens budgetforslag. Det viste indtægter på 168.000 kroner, men udgifter på intet mindre end 469.000 kroner - altså et forventet driftsunderskud på 301.000 kroner i 2018. Til sammenligning var foreningens egenkapital ved udgangen af 2017 på omkring 750.000 kroner, fremgik det af revisor Bent Pedersens særdeles grundige gennemgang af regnskabet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk