16. juni 2021
Sejer Folke er Enhedslistens andet kommunalbestyrelsesmedlem. Han skal heller ikke være partiets spidskandidat ved det kommende valg. Det skal et helt ubeskrevet blad i politisk sammenhæng: Christian Hoffmann Nielsen. Foto: Henrik Fisker
Sejer Folke er Enhedslistens andet kommunalbestyrelsesmedlem. Han skal heller ikke være partiets spidskandidat ved det kommende valg. Det skal et helt ubeskrevet blad i politisk sammenhæng: Christian Hoffmann Nielsen. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helt ny og uprøvet spidskandidat skal tegne parti med medlemsnedgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Helt ny og uprøvet spidskandidat skal tegne parti med medlemsnedgang
Stevns - 10. april 2021 kl. 11:15
Af Erik Nielsen

Enhedslisten Stevns har valgt Christian Hoffmann Nielsen som ny spidskandidat til det kommende kommunevalg.

arrow Læs også: Generalforsamling: 2020 var et godt år for Enhedslisten

Ved en urafstemning i afdelingen i begyndelsen af marts, var der dødt løb mellem de to opstillede til spidskandidatplaceringen - Jan Jespersen og Christian Hoffmann Nielsen fik begge 11 stemmer.

På Enhedslisten Stevns' generalforsamling var der derfor ny afstemning. Her fik Christian Hoffmann Nielsen syv stemmer og Jan Jespersen seks stemmer, lyder det i en pressemeddelelse fra Enhedslisten.

Den nye spidskandidat arbejder som murer, er medlem af 3F og læser ved siden af innovation, produktion og ledelse på aftenskolen. Han er 33 år, gift og har to børn. Familien bor i Store Heddinge.

Konflikt med kommunen

Christian lærte Enhedslisten at kende, da han og hans familie var i en alvorlig konflikt med Stevns Kommune. Det var Enhedslisten der lyttede - og siden støttede familien.

- Min ambition som politiker vil også være at lytte, - aktivt. En stemme skal ikke bare afgives ved valget, - den skal lyttes til. Især de svageste og mest udsatte borgeres stemmer vil jeg lytte til og bære frem, siger Christian om sin drivkraft til at stille op.

Børneområdet og udsatte borgere er kerneområder for Christian. Sagsbehandlingen skal være præget af ordentlighed, værdighed og respekt.

- Vi har længe ønsket os at yngre medlemmer af Enhedslisten Stevns ville deltage på centrale poster, siger Sejer Folke, der i dag sidder i Kommunalbestyrelsen som en af to.

Den øvrige kandidatliste bliver offentliggjort senere.

Corona har tæret

Politisk har året været meget positivt for Enhedslisten, men socialt har corona-foranstaltningerne tæret på de indre linjer.

Enhedslisten har således mistet fem medlemmer siden sidste år og har i øjeblikket 45 medlemmer. Derudover har partiets kontaktperson trukket sig, og dags dato har det andet medlem af Kommunalbestyrelsen meldt sig ud af partiet.

På generalforsamlingen, der fandt sted lørdag 27. marts lige op til påske valgtes til bestyrelsen: Jan Jespersen, Gitte Christensen, Christian Hoffmann Nielsen, Marianne Bindslev, Sejer Folke, Willy Karlslund og Peter Roswall Christensen. Suppleant: Kaj Bindslev.

Og da Jan Jespersen har trukket sig bliver der allerede nu brug for suppleanten i bestyrelsen.

På det efterfølgende konstituerende møde torsdag 8. april tog bestyrelsen generalforsamlingens resultat til efterretning. Og Gitte Christensen blev valgt som kontaktperson og Peter Roswall Christensen som kasserer.

- Bestyrelsen er ærgerlige over Jan Jespersen beslutning, men respekterer denne. Vi har ikke haft mistillid til Jan, og Jan har opført sig loyalt overfor Enhedslisten, lyder det kortfattet fra den nye kontaktperson i partiets pressemeddelelse.

arrow Teaterforkvinde bliver ny kommunalpolitiker for EL
13. april 2021 kl. 17:03 Opdateret: kl. 12:32
arrow Enhedslistens stemmesluger melder sig helt ud af partiet
09. april 2021 kl. 16:06 Opdateret: kl. 16:10
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk