12. august 2020
Hvis den sydligste af de to foreslåede linjeføringer for den sydlige statsvej bliver til noget, kommer den til at løbe tæt på Krogbækken mellem Hellested og Varpelev. Foto: Elmer Madsen
Hvis den sydligste af de to foreslåede linjeføringer for den sydlige statsvej bliver til noget, kommer den til at løbe tæt på Krogbækken mellem Hellested og Varpelev. Foto: Elmer Madsen
Foto: ELMER M.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hellested vil vide mere om den sydlige statsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hellested vil vide mere om den sydlige statsvej
Stevns - 08. januar 2020 kl. 06:01
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har vakt opsigt blandt en række borgere, at Vejdirektoratet i det sene efterår meddelte, at den igangværende VVM-undersøgelse om en eventuel statsvej mellem Klippinge og Sydmotorvejen også skal omfatte en linjeføring syd om Hårlev.

- Mange fik sig en stor overraskelse, da de modtog brev fra Vejdirektoratet i begyndelsen af november, for her blev der varslet en VVM-redegørelse, geotekniske undersøgelser og feltundersøgelser på ejendomme inden for en undersøgelseskorridor syd og nord om Hårlev, skriver Hellested Borgerforening i en pressemeddelelse.

Foreningen påpeger, at det hidtil har været udmeldt, at den såkaldt sydlige linjeføring skulle gå nord om Hårlev, og at det derfor er nyt, at Vejdirektoratet også vil undersøge muligheden for at lægge vejen syd om Hårlev. Det vil i givet fald berøre en række ejendomme, som ikke tidligere har været inddraget i planlægningen.

- Mange er forvirrede og ganske usikre på, hvad det betyder for deres fremtid, og føler sig måske også overraskede i det nye i oplægget, som ikke har været fremlagt, lyder det fra foreningen.

Muligheden for at lægge statsvejen syd om Hårlev blev luftet af en deltager i Vejdirektoratets offentlige orienteringsmøde, som blev holdt i Hårlevhallen tirsdag 17. september.

Det er denne ide, som Vejdirektoratet nu tager op - måske set i lyset af en række kritiske kommentarer til linjeføringen nord om Hårlev i den nu overståede høringsfase. Det er ikke mindst borgerne i og omkring Endeslev, der udtaler sig kritisk om denne linjeføring.

Hellested Borgerforening mener derfor, at der er brug for flere oplysninger om begge linjeføringer, som de nu er tegnet ind på landkortet. Derfor arrangeres et oplysningsmøde i Hellestedhallen tirsdag 14. januar kl. 19.00, hvor alle med interesse for spørgsmålet er velkomne - ikke kun borgere i og omkring Hellested.

Formand for Plan, Miljø og Teknikudvalget i Stevns Kommune: Flemming Petersen (V) vil være til stede og fortælle om baggrunden for processen, og Maiken K. M. Thomsen, der projektchef i Vejdirektoratet, vil forklare, hvad der videre skal ske.

Det vil være muligt at købe en øl eller vand.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk