13. november 2019
Den 30 meter lange »Havhingsten« er et imponerende syn - selv når den ligger i havn. Det vil man kunne se, hvis man runder fiskerihavnen i Rødvig, hvor den ligger indtil lørdag morgen. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Den 30 meter lange »Havhingsten« er et imponerende syn - selv når den ligger i havn. Det vil man kunne se, hvis man runder fiskerihavnen i Rødvig, hvor den ligger indtil lørdag morgen. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havhingsten tager en overliggerdag i Rødvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havhingsten tager en overliggerdag i Rødvig
Stevns - 12. juli 2019 kl. 12:41
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vikingeskibsmusets imponerende langskib Havhingsten fra Glendalough er på ny på togt med sin 60-mand store besætning, og torsdag aften lagde de til i fiskerihavnen i Rødvig, hvor man har tænkt sig at tage en overliggerdag på grund af manglende vind - og måske tage en tur på Koldkrigsmuseum i stedet for at sejle videre.

Det 30 meter lange krigsskib er et imponerende skue, og i år har det selskab af en motoriseret følgebåd. Det er en dristig konstruktion, på én gang tung og stærk nok til at bære sit 112 kvadratmeter store sejl samt let og tilstrækkelig langt til at kunne ros af en besætning på 60 mand. Et kompromis mellem styrke og lethed.

Op til sommertogtet har vikingeskibet haft problemer med at tage vand ind. Derfor startede dette års togt med at skibet blev trukket fra Roskilde til Hundested, hvor der blev taget hånd om problemet med, at skibet tager vand ind, lyder det fra ét af besætningsmedlemmerne, da DAGBLADET kigger forbi havnen i Rødvig torsdag aften.

Havhingsten fra Glendalough, der nu er på tur og ligger i Rødvig, gennemførte i 2007 - 2008 en forsøgsrejse fra Roskilde til Dublin og retur. Havhingsten fra Glendalough er nemlig en rekonstruktion af vikingeskibet Skuldelev 2, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Skuldelev 2-langskibet blev bygget i Dublin i 1042 og vidner om kontakten mellem Danmark og Irland i vikingetiden.

I år skal skibet ud på en ny mission, hvor overskriften for de 50 frivillige besætningsmedlemmer bliver »test, afprøvning og erfaringsindsamling«.

Skibet skal nemlig forsøge at sejle med et sejl med anderledes dimensioner mellem højde og bredde, som led i det eksperimental arkæologiske forskningsarbejde. Sejladsen kommer til at foregå kystnært i de indre danske farvande, og Rødvig blev altså første destination, efter skibet forlod Hundested natten til torsdag og stævnede ind i havnen på det sydlige Stevns torsdag aften.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk