20. september 2021
Flyvende trinbræt - Hanehuset flyttes nogle meter mod vest.
gallery icon

Se billedserie

Flyvende trinbræt - Hanehuset flyttes nogle meter mod vest.
Foto: Ole-Chr. Munk Plum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hanehuset steg til vejrs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hanehuset steg til vejrs
Stevns - 24. oktober 2014 kl. 14:09
Af Henrik Fisker

Tirsdag kunne rejsende med Østbanen opleve et sjældent syn, da de passerede Varpelev. Byens lille trinbræt i form af et læskur hang et kort øjeblik i luften i en lang line fra en byggekran, inden det blev sat ned på jorden igen nogle meter længere væk fra skinnerne. Det skriver DAGBLADET Stevns fredag.

Hanehuset - som bygningen kaldes - måtte midlertidigt vige sin plads på perronen, som Regionstog i disse uger er ved at bygge om. Der skal støbes og monteres en ny forkant og lægges fliser på perronen. Når det er overstået, kommer Hanehuset tilbage til sin gamle plads, lover Regionstog.

For uforstående kan det oplyses, at Hanehuset er konstrueret af medlemmer af Varpelev Borgerforening, der i seks år kæmpede for at få genåbnet trinbrættet i Varpelev, som Østbanen nedlagde i 1983. Efter genindvielsen placerede Østbanen et traditionelt læskur af plastik på perronen, men det var ikke kønt, mente borgerne i Varpelev. Det nye træskur - som blev forsynet med en galende hane på taget og navngivet i overensstemmelse hermed - blev finansieret af borgerforeningen og Østbanen i fællesskab.

Også informationmsskærmen, billetautomaten og Rejsekort-scanneren er flyttet midlertidigt under anlægget af ny perron i Varpelev. Hele anlægsarbejdet er lovet færdig til 20. november, oplyser kommunikationsmedarbejer Ole-Chr. Munk Plum fra Regionstog.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk